Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. októbra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Projekty v Čiernej Hore

BRATISLAVA 21. októbra (SITA) –

Slovenské firmy majú možnosti participovať na projektoch v Čiernej Hore

Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský sa na pôde Hospodárskej komory Čiernej Hory v prvý deň svojej pracovnej návštevy v Čiernej Hore stretol s predstaviteľmi tamojšieho energetického sektora. V súvislosti so Stratégiou rozvoja energetiky do roku 2025 boli slovenskej delegácii predstavené hlavné energetické projekty v Čiernej Hore, ktoré vytvárajú príležitosti aj pre slovenské spoločnosti. Ide o výstavbu hydroelektrárne na rieke Morača a hydroelektrárne Komarnica, 2. blok tepelnej elektrárne Plevlja a využitie baní v Plevlja a v Berane, výstavbu malých vodných elektrární, ako aj energetických kapacít využívajúcich vietor a biomasu.

Hlavným cieľom dvojdňových rokovaní ministra hospodárstva SR s čiernohorskými predstaviteľmi bola podpora rozvoja bilaterálnej spolupráce v oblasti energetiky a možnosti participácie slovenských spoločností na realizácii konkrétnych energetických projektov v krajine, čo bolo potvrdené aj počas rokovania s ministrom hospodárstva Čiernej Hory Vladimírom Kavarićom a predsedom vlády Čiernej Hory Milom Djukanovićom v druhý deň návštevy.

„Slovenskí podnikatelia majú záujem o energetické projekty v Čiernej Hore. Prioritou našich záujmov v Čiernej Hore je v súčasnosti výstavba a rekonštrukcia energetických kapacít, ale aj projekty z oblasti obnoviteľných zdrojov“, povedal partnerom minister T. Malatinský. Prehĺbenie vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky by malo podporiť aj Memorandum o porozumení medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Čiernej Hory o spolupráci v oblasti energetiky, ktoré podpísali ministri hospodárstva Tomáš Malatinský a Vladimír Kavarić. Ministri hospodárstva sa v rámci spoločného rokovania dohodli aj na podpise novej medzivládnej dohody o hospodárskej spolupráci a zorganizovaní I. zasadnutia medzivládnej komisie pre hospodársku spoluprácu v I. štvrťroku 2014 s účasťou podnikateľských subjektov obidvoch krajín.

Ministra hospodárstva SR Tomáša Malatinského prijal aj predseda vlády Čiernej Hory Milo Djukanovič, ktorý v rámci bilaterálnej diskusie s ministrom hospodárstva SR nadviazal
na výsledky rokovaní oficiálnej návštevy na Slovensku v apríli 2013. Obaja predstavitelia deklarovali vzájomnú podporu participácii slovenských spoločností na energetických projektoch v Čiernej Hore, s dôrazom na projekt výstavby 2. bloku tepelnej elektrárne Plevlja a potenciálnu účasť slovenského konzorcia na jej výstavbe.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

jb;dn

K téme

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Roman Kýr z Henklu: Zmenami v portfóliu reagujeme na ekologické výzvy aj náladu spotrebiteľov

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.