30. októbra 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

Združenie žien SDKÚ-DS vyzýva ženy na Slovensku

BRATISLAVA 30. októbra – Líderky Združenia žien SDKÚ-DS s pohnutím sledujú osudy svojich kolegýň od Afganistanu až po Sýriu, ktoré sa aktívne snažia zastaviť nezmyselné konflikty a bojujú za možnosti vzdelávania žien a dievčat ako prvého predpokladu pre aktívnu účasť žien pri riešení problémov svojich krajín.
Sme v duchu s postrelenou malou Malalou, ale aj Maryam Rajavi a desiatkami žien, ktoré sa s nasadením vlastného života snažia presadiť dôstojné podmienky života a rozvoja žien v 21. storočí.
V modernom svete je nepredstaviteľné, aby ženám bola upieraná rovnosť príležitostí a možnosť vzdelávania. Na pozadí ich osudov si uvedomujeme, že hoci na Slovensku tiež riešime mnoho problémov, v porovnaní s ich ťažkosťami a nebezpečenstvom, ktorému čelia, záleží len na našej energii, aktivite a presvedčení, aby sme dosiahli ciele, ktoré si stanovujeme.
Vyzývame všetky ženy na Slovensku – buďme solidárne s našimi kolegyňami v konfliktných oblastiach sveta a pripájajme sa k tlaku na medzinárodné organizácie, aby sme ich aspoň takto ochránili.

Magda Vášáryová
predsedníčka Združenie žien SDKÚ-DS

es;bl

Máte radi expedície? Máme pre vás tip na jednu špeciálnu – Expedíciu Medíkovo! Deň narcisov môžete podporiť aj v Tescu darom dobrovoľníkom alebo kupónmi