19. októbra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Zbojnícka hruškovica – presne ako za dávnych čias

BRATISLAVA 19. októbra – Portfólio pravých ovocných destilátov spoločnosti ST. NICOLAUS zámerne nie je veľmi rozsiahle. O to väčšiu pozornosť venuje výrobca každému jednému z nich.

Od starostlivého výberu najkvalitnejšieho ovocia vhodnej odrody, cez prípravu zákvasu a destiláciu v tradičnom medenom kotlíkovom prístroji menšieho objemu (čo umožňuje lepšie a rovnomerné prehriatie destilovaného média), až po mimoriadnu starostlivosť venovanú hotovému destilátu, jeho plneniu a adjustáži.

Nicolaus Zbojnícka hruškovica vzniká z kráľovskej odrody Williams vo vlastnej ovocnej pálenici spoločnosti ST. NICOLAUS. Plnenie hotového destilátu do fliaš a balenie je ručné, vrátane očíslovania a vypísania „rodného“ listu, ktorý je súčasťou každej fľaše. Áno, každá jedna fľaša Nicolaus Zbojníckej je očíslovaným originálom a táto skutočnosť presne zodpovedá jej ušľachtilému obsahu.

Pri všetkej sile (45 % alkoholu) ide o mimoriadne jemný pravý ovocný destilát vyrábaný stále rovnakým tradičným spôsobom – presne tak, ako za čias zakladateľa Armina Starka.

Súčasťou prémiovej série Nicolaus Zbojnícka je aj pravá slivovica 52 % a unikátna višňovica 42 %.

bx

ST. NICOLAUS: srdcom v tradícii a oboma nohami pevne na zemi ST. NICOLAUS: srdcom v tradícii a oboma nohami pevne na zemi

Z kategórie Ostatné