6. decembra 2017 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Pacientske združenie Nádej predáva svoje výrobky aj na Vianočných trhoch

BRATISLAVA 6. decembra 2017 – Pacienti z občianskeho združenia Sclerosis multiplex Nádej prichádzajú aj tento rok na Vianočné trhy v Bratislave, aby ponúkli záujemcom vlastné, ručne vyrobené darčekové predmety. Okrem toho sa originálne darčeky z chránenej dielne Scarabeus dajú kúpiť aj prostredníctvom ich web stránky a Facebooku. Výťažok z predaja plánujú pacienti použiť na pokrytie časti financií, potrebných na zabezpečenie fungovania chránenej dielne.

„Každý výrobok je jedinečný a originálny, nenájdete medzi nimi dva navlas rovnaké. Preto sa ľuďom páčia a sú vhodným darčekom pre niekoho, kto okrem samotného výrobku chce dať aj niečo navyše, pridanú hodnotu pomoci druhému,“ vysvetľuje Darinka Hlaváčová, pacientka a vedúca chránenej dielne v Trenčíne.

Predaj darčekových predmetov tvorí hlavný príjem pacientskej organizácie a pacienti ich vyrábajú nielen pre záujemcov zo širokej verejnosti, ale aj na požiadavku niekoľkých firiem, ktoré majú filantropiu pevne ukotvenú vo svojej filozofii a príbehy pacientov s ochorením skleróza multiplex ich oslovujú.

Možnosť pozrieť si výrobu krásnych predmetov na živo a aktívne sa do nej zapojiť, mali počas uplynulých dní, pri príležitosti Dňa otvorených dverí, aj návštevníci chránenej dielne Scarabeus, ktorá sídli Na hrebienku 32 v Bratislave. „Bola to úžasná skúsenosť, relax pre mozog, keď som vzala do rúk ihlice a začala štrikovať veľký červený šál,“ hovorí Katarína Žiaková, Patient Advocacy Manager, zo spoločnosti Novartis. Zároveň ocenila fakt, že prostredníctvom príjemnej a spoločnej aktivity dokážu pacienti i návštevníci nielen nadviazať užšie vzťahy, ale aj užitočne pomôcť.

Deň otvorených dverí pod názvom Rozsvieťme nádej usporiadalo združenie príležitosti Svetového dňa darcovstva a darovania #GivingTuesday. Tí, ktorí prišli, pacientov obdarovali svojou prítomnosťou, pozornosťou a pomocou.

„Bol to náš prvý ročník a do jeho príprav sme vložili veľa energie, očakávania a nadšenia. Boli sme milo prekvapení, koľko ľudí na nás myslí a ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť,“ hovorí Jaroslava Valčeková, pacientka a zakladajúca členka združenia. Podľa jej slov výrazne pozitíve zapôsobila nielen prítomnosť pacientov z viacerých kútov Slovenska, ale aj podpora z chránenej dielne Scarabeus v Trenčíne. „Vážime si, že k nám merali cestu, hoci to pre nich nebolo jednoduché. Opäť sa nám potvrdilo, že pacienti s tak ťažkou diagnózou sú skutočne nevyliečiteľní optimisti“.

O združení:

Združenie Sclerosis multiplex Nádej vzniklo s úmyslom pomáhať osobám s ochorením sclerosis multiplex. Na Slovensku týmto nevyliečiteľným ochorením trpí okolo 7000 ľudí. Nádej združuje približne 1000 z nich – osoby, ktorým bola diagnostikovaná sclerosis multiplex, ako aj ich priateľov a rodinných príslušníkov. Našim cieľom je uľahčiť a skvalitniť im život. Vytvárame vhodné podmienky na to, aby mohli aj naďalej žiť plnohodnotne. Naše združenie je od roku 2014 členom European Multiple Sclerosis Platform (EMSP).

O chránenej dielni Scarabeus:

Občianske združenie Sclerosis multiplex Nádej zamestnáva 8 ľudí s ťažkým nevyliečiteľným neurologickým ochorením sclerosis multiplex a 1 pracovnú asistentku. Štatút CHD Scarabeus sme získali v roku 2010 a názov SCARABEUS symbolizuje naše odhodlanie, nikdy sa nevzdať.

Zakúpením našich výrobkov pomôžete ďalšiemu fungovaniu Chránenej dielne Scarabeus, umožníte naďalej zamestnávať nevyliečiteľne chorých pacientov, urobíte radosť svojim blízkym, priateľom, ale aj našim pracovníkov, ktorí sa snažia vyrábať darčeky, ktoré sa ľuďom páčia a zároveň im slúžia.

Šanca získať stovky eur na lokálne projekty práve odštartovala v Tescu Pacienti s mnohopočetným myelómom prostredníctvom vlastných príbehov motivujú ľudí naprieč Európou

Z kategórie Ostatné