28. novembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Vypískali násilie páchané na ženách

BRATISLAVA 28. novembra – Úrad vlády SR ako správca programu Domáce a rodovo podmienené násilie financovaného z Nórskych grantov 2009 – 2014 zorganizoval začiatkom tohto týždňa otváraciu konferenciu pod názvom „Počúvame volania o pomoc“. Konferencia, ktorá oficiálne odštartovala implementáciu programu na Slovensku, sa uskutočnila v bratislavskom hoteli Bôrik pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti násiliu páchaného na ženách.
Keďže obdobie od 25. novembra do 10. decembra je v mnohých krajinách sveta venované aktivitám proti násiliu páchanému na ženách, konferencia významnou mierou upozornila práve na tento fenomén a nadchádzajúce dni občianskych aktivít.
Prítomným sa prihovorili domáci i zahraniční zástupcovia verejnej správy a mimovládnych organizácií pôsobiacich v tejto oblasti. Záver konferencie patril symbolickému vypískaniu tejto formy násilia, čím všetci účastníci vyjadrili svoj odmietavý postoj voči domácemu a rodovo podmienenému násiliu v spoločnosti.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

es;nr

Severské krimi Dievča v orlích pazúroch. Séria Millennium pokračuje! Všade dobre, doma najhoršie?

Z kategórie Štátna správa