19. mája 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyjadrenie R. Fica k rokovaniu ministrov zahraničia SR a Ruska

BRATISLAVA 19. mája – Obsah rokovaní medzi ministrami zahraničných vecí SR a Ruskej federácie vnímam ako potvrdenie politiky slovenskej vlády, ktorá preferuje v krízových situáciách dialóg a pokojné politické riešenia. Slovenská republika je a chce byť dôveryhodným členom EÚ a NATO. Súčasne má záujem na korektných vzťahoch s nečlenskými krajinami týchto medzinárodných organizácií.
Vláda SR sa opakovane jasne a v koordinácii s EÚ vyjadrila k situácii na Ukrajine a k spokojnosti všetkých zainteresovaných strán vyriešila aj citlivú tému reverzného toku plynu.

R. Fico, predseda vlády SR

mt

Odporúčané články

Ústav pamäti národa ocenil protestujúcich proti okupácii Československa, ocenenie si prevzali počas Festivalu slobody Festival slobody priblíži zahraničné protesty proti okupácii Československa aj ich aktérov