17. júla 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhlásenie prezidenta SR k prijatiu Deklarácie o zvrchovanosti SR

BRATISLAVA 17. júla – Slováci, ktorí boli ako národ vyše dvanásť storočí vždy pod niekým alebo s niekým, dokázali týmto dokumentom 17. júla 1992 vyjadriť svoju túžbu – utvoriť svoj vlastný štát. Napokon, konštituovanie samostatnej Slovenskej republiky a jej doterajší vývoj potvrdili, že deklarácia o zvrchovanosti bola prijatá z vôle ľudí.
Onedlho si Slovenská republika pripomenie 20. výročie svojej samostatnej existencie. Ako prezident i ako občan som hrdý na úspechy, ktoré náš mladý štát za dve desaťročia dosiahol. Tým, že dnes sme členmi EÚ a NATO, ako aj všetkých významných svetových organizácií, Slovensko a jeho občania potvrdili, že právom patríme do modernej demokratickej spoločnosti.

Ivan Gašparovič
prezident SR

es;nr

Odporúčané články