19. februára 2014 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhlásenie predsedu vlády Roberta Fica k situácii na Ukrajine

BRATISLAVA 19. februára – Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák na dnešnom rokovaní vlády informoval o situácii na Ukrajine. Vláda SR je hlboko znepokojená násilím, ktoré prepuklo v uliciach Kyjeva a ktoré má za následok veľa obetí na životoch a stovky zranených ľudí.
Vláda SR odsudzuje všetky formy násilia a vyzýva k jeho okamžitému zastaveniu a v ďalšom období zdržaniu sa akéhokoľvek násilia. Jedinou cestou k nájdeniu ústavného východiska sú politické rokovania vlády, opozície a občianskej spoločnosti, ktoré by mali viesť k potrebným ústavným reformám a demokratickým a transparentným prezidentským voľbám.
Slovenská republika si praje stabilnú, demokratickú a prosperujúcu Ukrajinu. Nechceme, aby sa Ukrajina dostala do izolácie, lebo to neprospeje ani Ukrajine, ani nám. V súvislosti s vývojom situácie u nášho suseda v krátkom čase zasadne Bezpečnostná rada SR.

Robert Fico, predseda vlády SR

es;nr

Zamestnávatelia môžu opäť zabojovať o titul Zdravá firma roka. Union vytvára priestor aj na diskusie o duševnom zdraví žien na pracovisku Komisia bude čeliť európskemu súdu v súvislosti s prekročením tabakových zákonov

Z kategórie Politické strany