13. septembra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Viedenský festival bicyklovej kultúry začína už tento piatok

BRATISLAVA 13. septembra – V poradí už druhý festival cyklokultúry sa uskutoční od 13. do 19. septembra vo Viedni. Načasovanie tohto lokálneho festivalu, ktorý prebieha v rámci roka venovaného mestskej cyklistike u našich susedov, spadá aj do Európskeho týždňa mobility. Centrom diania bude Rakúske múzeum úžitkového umenia MAK, kde je aktuálne nainštalovaná netradičná výstava bicyklového dizajnu pod názvom Tour de Monde.

Festival odštartuje v piatok, 13. septembra štýlovou tvídovou cyklojazdou, cyklopiknikom a premietaním výberu krátkych filmov v záhrade múzea. Filmové snímky pochádzajú z krajín od Indonézie cez USA až po Egypt a Európu.

Počas ďalších dní sa festivalové publikum môže tešiť na pestrý program pre rodiny s deťmi i celú komunitu nielen v MAKu, ale aj po celej Viedni. Nadšencov mestskej cyklistiky očakávajú workshopy, koncerty, prednášky, jóga na bicykli, hry a súťaže, filmy, čítačky a literatúra s bicyklovou tematikou, kvízy alebo Bike Poetry Slam. Premiérovo sa na podujatí predstaví aj 1. Viedenský cyklistický

Na festival cyklokultúry zavítajú do Viedne aj zahraniční hostia ako náruživý cyklista a spisovateľ zo Ženevy, Claude Marthaler, taliansky poet Allessandro Ricci so svojím „bicyklovým básnickým projektom“ Borracce di Poesia ako aj tvorca filmov z Maďarska, Levi Klara so snímkami Cycle me home a Feel

Bližšie informácie o viedenskom festivale cyklokultúry na www.radkult.at.

ax

Hotel plný tajomstiev a obchod s tajnými kódmi. Kto je zradca?! Karlovarské minerální vody s novou identitou: „Mattoni 1873″

Z kategórie Ostatné