18. februára 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

V PSS sa začala úverová revolúcia

BRATISLAVA 18. februára – Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., sa zamerala na sprístupnenie úverov čo najširším vrstvám obyvateľov. Vlani schválila celkom 22 706 nových úverov na bývanie v objeme 435 mil. eur. Voči predchádzajúcemu roku to znamenalo mierny, 5-percentný pokles. Na druhej strane sa však znížil aj počet zlyhaných úverov, a to o 15 percentuálnych bodov, čo je indikácia podstatne skvalitneného úverového portfólia. To je pri stále pretrvávajúcej hospodárskej kríze a vysokej nezamestnanosti veľmi pozitívny trend. „Takýto stav je odrazom dobrých úverových podmienok, nemennosti úrokových sadzieb a splátok. Vďaka tomu klientov z našej strany nič neprekvapí a dokážu počas celej doby splácať to, čo majú už vopred zadefinované,“ vyjadruje sa Miloš Blanárik, riaditeľ komunikácie PSS.

Medziúver s pridanou hodnotou
V podpore sprístupnenia možností čerpať úvery pokračuje PSS aj v roku 2014 a prichádza s revolučnými novinkami. Aktuálne ponúka akciu s názvom „úverová revolúcia“ so širokou škálou výhod. Ťažiť z nich môže každý klient PSS, ktorý do konca apríla tohto roku požiada o akýkoľvek typ medziúveru pre fyzické osoby.

PSS týmto klientom:
– každoročne uhradí decembrovú splátku úrokov z medziúveru počas celej doby splatnosti, v prípade že úver budú splácať pravidelne, bez upomienok a bez odkladu splátok;

– poskytne poistenie domácnosti na dva roky zdarma na poistnú sumu až do 16 tisíc eur;

– v prípade narodenia dieťaťa umožní odklad splátok úveru na 6 mesiacov, takže sa o túto dobu predlží doba splatnosti. O odloženie splátok treba požiadať do troch mesiacov od narodenia bábätka a predložiť jeho rodný list, pričom bonita rodičov sa v tomto prípade nepreveruje.

Do portfólia produktov PSS navyše pribudol revolučný medziúver poskytovaný do sumy 15 tisíc eur, o ktorý môže požiadať aj nový klient bez úverovej histórie v PSS. Tento typ medziúveru pripomína spotrebiteľské úvery v komerčných bankách, je však bezkonkurenčný pokiaľ ide o dobu splácania od 10 do 30 rokov a úrokové sadzby už od 8,69 % ročne. Produkt zostane v ponuke PSS natrvalo.

ax

Získajte až 7 500 eur z grantového fondu na obnovu vnútrobloku PSS podporuje dobré nápady. Získajte až 7 500 eur z grantového fondu

Z kategórie Financie