21. mája 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

V Nemecku tankujte cez deň, ušetríte až 20 centov

BRATISLAVA 21. mája – Na dovolenkovej ceste autom cez Nemecko môžete ušetriť nielen vyberaním miesta, kde natankovať, ale aj plánovaním toho, kedy doplniť pohonné látky. V súčasnosti je nafta v Nemecku najdrahšia v noci a v skorých ranných hodinách, najviac sa oplatí tankovať poobede.

Cena sa líši aj medzi rôznymi sieťami čerpacích staníc v závislosti od dňa v týždni, regiónu a tiež podľa toho, či dopravca tankuje na diaľnici alebo mimo nej. Rozdiely v cenách sa tak môžu vyšplhať až na dvadsať centov za liter. Tieto rozdiely zistil Úrad pre transparentnosť trhu, ktorý spadá pod nemecký Spolkový kartelový úrad.

„Najnižšie ceny v Nemecku bývajú v pondelok. V stredu sa zvyšujú a kulminujú vo štvrtok,“ hovorí Ondřej Pavlík, riaditeľ českej a slovenskej pobočky DKV Euro Service. „Z hľadiska času je najvýhodnejšie tankovať približne medzi 17. a 18. hodinou. Vodičom osobných a menších nákladných áut odporúčam tankovať mimo diaľnic. Už len rozdiel v cene jedného litra nafty medzi diaľničnou a neďalekou lokálnou čerpacou stanicou mimo diaľnice môže dosiahnuť až 10 centov,“ doplnil Pavlík.

Plánovať trasu nielen podľa vzdialenosti, ale aj podľa cien nafty na čerpacích staniciach umožňuje aplikácia DKV Maps, ktorá obsahuje plánovač trasy aj vyhľadávač čerpacích staníc. Ceny nafty sú vo vyhľadávači denne aktualizované vďaka databáze údajov z online autorizácií až 2 miliónov tankovacích DKV kariet v Európe. Aplikácia DKV Maps je dostupná nielen na webe, ale aj pre smartfóny (Android aj iPhone) pre použitie priamo počas cesty.

„S vyhľadávačom čerpacích staníc DKV ponúkame našim zákazníkom užitočný mobilný nástroj, s pomocou ktorého si môžu pred začiatkom jazdy vyhľadať najvhodnejšiu trasu,“ hovorí Volkmar Link, vedúci predaja DKV. Okrem presného plánu trasy počíta aplikácia aj náklady na palivo a emisie CO2.

O DKV Euro Service
DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u 54 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorazovej úhrady mýta alebo vrátenie dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane. DKV Euro Service je súčasťou DKV MOBILITY SERVICES Group. Skupina je zastúpená v 42 krajinách, zamestnáva vyše 700 pracovníkov po celej Európe a v roku 2013 dosiahla obrat 5,5 miliárd eur. V minulom roku boli v obehu približne 2 milióny servisných kariet DKV a palubných jednotiek u viac ako 100 000 zákazníkov. V rovnakom roku bola karta DKV už po deviatykrát za sebou vyhlásená „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

ax

OBI rozžiarilo Zvolen na oranžovo Riaditeľ SZŠ Lučenec Miroslav Sekula: Sme hrdí na to, že patríme medzi lídrov v odbornom vzdelávaní

Z kategórie Financie