4. septembra 2012 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Úhrady faktúr online už aj na Slovensku

BRATISLAVA 4. septembra – Od septembra môžu už aj živnostníci a firmy prijímať úhrady faktúr od svojich klientov online, bez potreby vlastnej webovej stránky. S novou službou prišla spoločnosť Superfaktura.sk, s.r.o., prevádzkovateľ populárneho online nástroja pre malých podnikateľov – www.superfaktura.sk.

Pomôcka pri probléme s neplatičmi

Na Slovensku sa často stretávame s problémom neskorých úhrad za faktúry.

Oneskorená platba môže ľahko vyvolať reťazovú reakciu, ktorá povedie k finančným problémom hlavne v segmente malých podnikateľov, ktorí prežívajú „z mesiaca na mesiac“. Dôvodom ani nemusí byť nedostatok finančných prostriedkov na účte odberateľa. Často je to neochota, či lenivosť navštíviť banku, spustiť Internet banking, či prepisovať platobné informácie z faktúr. Zákazníci si nechávajú tieto povinnosti na poslednú chvílu, zabudnú a spomenú si na ne až pri čítaní

Riešením tohto problému sú práve platby online.

Úhrada faktúry po novom – ihneď, online!

Podnikateľ odošle faktúru svojmu klientovi emailom, v ktorom je platobný odkaz (link). Po kliknutí na tento odkaz faktúru ihneď online zaplatí využitím platobného systému svojej banky. Nemusí navštíviť banku, prepisovať číslo účtu ani sumu, lámať si hlavu s variabilným, či konštantným symbolom. Všetky inforámcie sú elektronicky prenesené priamo do internetového bankovníctva jeho banky.

Po potvrdení je podnikateľ okamžite o platbe informovaný emailom, faktúra sa v systéme SuperFaktúra označí ako uhradená a klientovi sa zobrazí poďakovanie. Celý proces netrvá viac než 3 minúty.

Skrátenie doby úhrady

SuperFaktura.sk si od novej služby sľubuje zjednodušenie a hlavne urýchlenie platieb faktúr svojich používateľov, čo sa potvrdilo pri zavedení podobných služieb v zahraničí (štatistická štúdia Freshbooks hovorí o priemernom skrátení doby úhrady o 11 dní). Zároveň táto služba poskytuje zvýšenie komfortu pre platiacich a urýchľuje proces zaplatenia.

Bezpečnosť a ochrana

Platba prebieha na webstránkach internet bankingu jednotlivých komerčných bánk, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy v oblasti internetovej bezpečnosti. Penažné prostriedky sú v reálnom čase pripisované na platobný účet, ktorý si podnikateľ na tento účel vytvorí v spoločnosti TrustPpay, platobnej inštitúcii kontrolovanej a regulovanej Národnou bankou Slovenska. Postačuje jediný účet pre akceptáciu platieb zo všetkých bánk.

Dostupnosť služby

Služba je dostupná všetkým podnikateľským subjektom so sídlom v Slovenskej republike, ktorí na riadenie svojho podnikania využívajú portál SuperFaktura.sk.

Ako sa píše na oficiálnom blogu Superfaktúry:
„Vzhľadom na vysoký počet používateľov a z toho plynúci predpoklad širokého zavedenia služby, sa nám podarilo pre našich klientov vyjednať poplatky, ktoré sú výrazne nižšie, než aké by mohli získať u iného agregátora online platobných systémov, či priamo u spoločnosti TrustPay. Našim cieľom je poskytnúť ďalšiu užitočnú pomôcku našim používateľom nášho systému.

SuperFaktura.sk je slovenský startup, ktorý vznikol v polovici roka 2011 a za krátku dobu svojho pôsobenia sa teší veľkému záujmu zo strany malých podnikateľov, pričom ho k dnešnému dňu využíva viac než 2000 živnostníkov a firiem na správu ekonomickej agendy.

Ako nám potvrdila zástupkyňa spoločnosti Lucia Simonová, služba je prvou z veľkého balíka noviniek, ktorými chce Superfaktúra pripraviť malú revolúciu v spracovaní faktúr a vedenia ekonomickej agendy malých podnikov.

bx

Automatizovaná úhrada mýta s DKV Box Europe už aj na Slovensku 10 najčastejších chýb, na ktoré by si mali firmy dať pri daňovom priznaní pozor

Z kategórie Financie