10. augusta 2013 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

SNS: Žiadame dôrazný postoj vlády, nie deklarácie pred médiami!

BRATISLAVA 10. augusta – Slovenská národná strana (SNS) vyzýva premiéra Roberta Fica a slovenskú vládu, aby sa dôraznejšie zaoberala stavom vyšetrovania popravy dvoch slovenských horolezcov v Pakistane. Laxný prístup k objasneniu teroristických útokov na turistov a civilistov sa môže Slovensku i Európe v budúcnosti vypomstiť.
SNS nezaznamenala zo strany vlády žiadnu reakciu na tento týždeň medializované informácie, že militanti z Talibanu zastrelili troch vyšetrovateľov masakry skupiny horolezcov, ktorých v Pakistane popravili teroristi. Medzi horolezcami, ktorí boli zavraždení zákernou guľkou v noci na 23. júna v stanovom tábore počas výstupu na Nanga Parbat, boli aj dvaja Slováci – Anton Dobeš a Peter Šperka. Premiér Robert Fico ako aj predstavitelia vlády vtedy deklarovali, že budú žiadať dôsledné vyšetrenie tragického incidentu a dôsledné potrestanie vinníkov! Tieto deklarácie sa však niesli éterom len krátko po tragédii a v čase najväčšej medializácie prípadu! Po informácii o vražde troch pakistanských policajtov, ktorí prípad vyšetrovali, žiadne podobné deklarácie z úst predstaviteľov vlády počuť nebolo.
Lenže medzi dôsledné vyšetrovanie patrí aj ochrana vyšetrovateľov, aby si mohli robiť svoju prácu a nemuseli sa báť o svoj život.
Vláda SR by mala dôrazne žiadať od pakistanskej strany informácie o stave vyšetrovania, prípadne ponúknuť pomoc pri vyšetrovaní tragédie. Pretože laxný a povrchný prístup v tejto veci sa nám i iným môže v budúcnosti vypomstiť. Ak totiž vrahovia horolezcov nebudú čo najskôr vypátraní a potrestaní, ak Slovensko a aj ďalšie štáty, ktorých občania pri tejto masakre zahynuli nebudú intenzívne tlačiť na Pakistan, aby záležitosť spravodlivo ukončil, tak páchatelia a teroristi sa budú cítiť beztrestní a svoje útoky budú zvyšovať.

Andrej Danko
predseda SNS

mt

Slováci čoraz viac preferujú tipovanie volieb Národná koalícia predstavila kandidátku do eurovolieb. Predstavuje známych ľudí, ale aj nové tváre