14. decembra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Rezidentské parkovanie sa v Banskej Bystrici rozrastá

BRATISLAVA 14. decembra – Po mestskej časti Fortnička zavádza spoločnosť EEI úspešný koncept rezidentského ochranného parkovania aj v ďalších mestských častiach Banskej Bystrice. Lepšie podmienky parkovania pre rezidentov pribudnú na Sídlisku I. a na Kollárovej ulici.

Spoločnosť EEI, ktorá spravuje parkovanie v Banskej Bystrici, začiatkom budúceho týždňa osadí v mestskej časti Sídlisko I. a na Kollárovej ulici dopravné značky, ktoré vymedzia rezidentskú zónu sídliska. Parkovanie na týchto miestach bude určené výhradne obyvateľom s rezidentskou parkovacou kartou. Ostatné autá budú mať parkovanie v tejto oblasti zakázané.

„Koncept sme pred pár týždňami priniesli do mestskej časti Fortnička ako pilotný projekt na Slovensku. Chceli sme dosiahnuť to, aby obyvatelia sídliska mohli vždy v okolí svojho domu pohodlne zaparkovať,“ povedala Soňa Húšťová, mediálna zástupkyňa spoločnosti EEI. Keďže sa projekt osvedčil a obyvatelia sú s jeho výsledkom spokojní, EEI sa spolu s mestom rozhodli koncept v nezmenenej podobe zaviesť aj do ďalších dvoch zón.

Rezidentské parkovacie karty je možné objednať si za symbolický poplatok 5/ročne na stránke www.eei.sk a vyzdvihnúť na predajnom mieste spoločnosti EEI na Bakossovej ulici. Súčasťou lokality Fortnička sú líniové parkoviská v tarifnom pásme 1 a 2 a v lokalite Sídlisko I. bude vytvorené líniové parkovanie v tarifnom pásme 2, ktoré poslúži pre parkovanie návštev.

Spoločnosť EEI s.r.o. sa venuje riešeniu statickej dopravy. Momentálne pôsobí v mestách Banská Bystrica, Zvolen, Košice a Vranov nad Topľou. Investičné aktivity zahŕňajú výstavbu a prenájom parkovacích plôch, budovanie hromadných garáží a odstavných plôch aj pre maloobchodnú klientelu. V oblasti parkovania patrí EEI k lídrom na domácom trhu.

ax

Pardubice sa stanú vzorom férového a efektívneho parkovania Spoločnosť EEI odstupuje od zmluvy s Petržalkou

Z kategórie Ostatné