4. októbra 2017 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Prelomová zmena: Ľudia si môžu poistiť už aj používaný telefón či tablet

BRATISLAVA 4. októbra 2017 – Na trh s poistením mobilov a tabletov prichádza novinka. Ľudia si doteraz mohli poistiť len nový telefón či tablet pri jeho kúpe, po novom si budú môcť poistiť už aj používané zariadenie.

Poistenie používaných mobilov a tabletov prináša na trh poisťovňa Generali. Ľudia si svoje zariadenia môžu poistiť na predajných miestach Pôjdeto, ktoré nájdu na vybraných pobočkách Slovak Telekomu. Poistiť si môžu hocijaký telefón či tablet bez ohľadu na to, u akého predajcu či operátora ho kúpili. Na uzatvorenie poistenia stačí, aby so sebou priniesli pokladničný blok alebo faktúru za zariadenie.

Mobil a tablet sú poistené pre prípad požiaru, záplavy, povodne, skratu či dokonca obliatia tekutinou. „Ľudia sa často spoliehajú na záruku zariadenia, ktorú majú zo zákona. Je však dôležité uvedomiť si, že zákonná záruka nekryje poškodene či zničenie zariadenia, poistenie však kyje aj tieto prípady. Mnohokrát sa napríklad stáva, že človeku spadne telefón na zem a rozbije sa displej. Nový stojí zhruba 200 eur, poistenie pritom stojí len zlomok tejto sumy,“ vysvetľuje Ladislav Prekop, vrchný riaditeľ Úseku CRM a B2B poisťovne Generali. Samozrejme, napríklad pri poškodení zariadenia nemôže ísť o úmyselné konanie klienta, pri krádeži zasa musí zlodej prekonať prekážku, čo musí byť doložené policajnou správou.

Poisťované zariadenie nemôže byť staršie ako dva roky. Klienti si môžu vybrať, či si svoj telefón alebo tablet poistia na jeden alebo na dva roky. Poistenie na rok stojí 14 percent z ceny nového zariadenia, poistenie na dva roky 22 percent.

Pri poistnej udalosti klient zaplatí spoluúčasť 20 eur a z ceny zariadenia sa odpočíta amortizácia 2 percentá za každý začatý mesiac od kúpy zariadenia. „Výhodou je, že pri poistnej udalosti nemusí klient nič hlásiť poisťovni ani do nej nič posielať. Navštívi len predajné miesto Pôjdeto, kde pracovníkovi odovzdá poškodené zariadenia a ten zadá potrebné údaje do reklamačného protokolu ,“ vysvetľuje Prekop. Výhodou poistenia je aj to, že platí na celom svete. Kryté sú tak aj prípady, keď ľudia zničia alebo im niekto ukradne mobil či tablet pri cestovaní v zahraničí.pr

Generali Poisťovňa, a. s. je jedným z popredných poskytovateľov poistenia na slovenskom trhu. Je súčasťou talianskej Skupiny Generali, ktorá má silné medzinárodné postavenie. Bola založená v roku 1831 a pôsobí vo viac ako 60 krajinách sveta s dosiahnutými príjmami z poistného v roku 2016 viac ako 70 mld. eur. So 74 000 zamestnancami po celom svete a 55 miliónmi klientov patrí Skupine Generali vedúca pozícia na trhoch v západnej Európe a čoraz dôležitejšie postavenie na trhoch v strednej a východnej Európe a v Ázii. V roku 2017 bola Skupina Generali v rámci hodnotenia Corporates Knights’ 2017 zaradená medzi 100 najlepších svetových firiem dbajúcich o trvalo udržateľný rozvoj.

Preventívne prehliadky u všeobecných lekárov: prelomová inciatíva alebo drahá mačka vo vreci? Viete, ktoré mrakodrapy sú najdrahšie na svete?

Z kategórie Financie