16. októbra 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Podnikatelia majú účet, s ktorým sa nemusia obmedzovať

BRATISLAVA 15. októbra – Živnostník či menšia firma mesačne zaplatí z účtu desiatky a neraz aj stovky platieb. Ideálne je, ak majú bankový účet, pri ktorom za bezhotovostné príkazy neplatia a ešte k nemu majú zadarmo najčastejšie využívané služby. Nájdu ho v najväčšej banke na Slovensku – v Slovenskej sporiteľni. A navyše živnostníci, firmy a poľnohospodári za takýto účet počas prvého roka svojho podnikania neplatia.

Bankovanie bez obmedzení
Neustály prístup k finančným prostriedkom na podnikateľských účtoch od Slovenskej sporiteľne 24 hodín denne umožňuje elektronické bankovníctvo a platobné karty. Elektronické výpisy, ktoré si dokáže vyhotoviť každý sám, sú daňovo uznateľné doklady. „Podnikateľom sme dali k dispozícii pohodlný spôsob riadenia firemných financií, s ktorým sa netreba obmedzovať najmä pri platení cez internetbanking. Pomáha im tiež v komfortnejšom manažovaní biznisu. Napríklad tým, že ak účet aktívne využívajú, môžu získať podnikateľský úver rýchlejšie a jednoduchšie,“ uviedol Peter Janovíček, vedúci oddelenia depozitných produktov Slovenskej sporiteľne.

Optimálne riešenie sa dá ľahko vypočítať
Aký účet sa komu vyplatí viac? Zistiť, či je cenovo výhodnejší Podnikateľský účet alebo Podnikateľský účet Plus, umožňuje špeciálna internetová kalkulačka na www.slsp.sk. Stačí označiť služby, ktoré sa budú k účtu bežne využívať a predpokladaný počet platieb za mesiac. S Podnikateľským účtom Plus je v cene účtu mesačne aj 10 hotovostných vkladov. Za Podnikateľský účet v Slovenskej sporiteľni sa neplatí, ak jeho priemerný mesačný zostatok dosiahne 10 tisíc eur.

Zaujal vás tento článok? Viac informácií na www.slsp.sk alebo na linke Sporotel 0850 111 888.

bx

Pavel Banák z Banchem: Počas pandémie sme zvládli zo dňa na deň trojnásobné zvýšenie výroby Predaj liekov mimo lekární má množstvo otvorených otázok, aj svoje riziká

Z kategórie Financie