23. januára 2014 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

OĽaNO: Stanovisko I. Matoviča k obmedzovaniu novinárov v NR SR

BRATISLAVA 23. januára – „To, že predseda Národnej rady diktuje novinárom, čo môžu a nemôžu v parlamente natáčať, kde sa môžu pohybovať a vyhráža sa im odňatím akreditácie, považujeme za hrubý a bezprecedentný útok na slobodu tlače zo strany vládnej moci od Novembra 1989.
Národná rada Slovenskej republiky je volený orgán platený z daní voličov a preto voliči majú plné právo kontrolovať prácu poslancov počas ich pracovnej doby aj prostredníctvom médií.
Nikdy by som neveril, že snaha poslancov SMERu chrániť svoje opilecké chúťky povedie k tak zvrátenému kroku.
Poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti preto využijú všetky svoje možnosti, aby sme novinárom v Národnej rade umožnili vykonávať slobodne ich prácu“.

Igor Matovič

mt