4. septembra 2013 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Novým generálnym riaditeľom VÚB banky bude Alexander Resch

BRATISLAVA 4. septembra – Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva VÚB banky sa od 1. októbra stane Alexander Resch, ktorý sa opäť vracia na Slovensko a vo funkcii nahradí Ignacia Jaquotot. Ten po 8 rokoch odchádza na ďalšiu riadiacu pozíciu v rámci skupiny Intesa Sanpaolo. Očakáva sa však, že Ignacio Jaquotot v orgánoch VÚB zostane i naďalej vo funkcii člena dozornej rady banky.

Alexander Resch nie je vo VÚB nováčikom. V rokoch 2008 – 2012 pôsobil ako člen jej predstavenstva a Vrchný riaditeľ úseku riadenia rizík a predtým ako podpredseda Predstavenstva Consumer Finance Holding, dcérskej spoločnosti VÚB so zameraním na spotrebné financovanie. Späť na Slovensko sa vracia z Albánska, kde od septembra 2012 viedol spoločnosť Intesa Sanpaolo Bank Albania. Rozhodnutie ešte podlieha schváleniu Národnej banky Slovenska.

Rovnako ako Ignacio Jaquotot aj Alexander Resch pracuje pre Intesa Sanpaolo celú svoju kariéru. Začal v spoločnosti Bankhaus Löbbecke&Co (Berlín), vtedy patriacej do skupiny Intesa Sanpaolo, kde bol zodpovedný za plánovanie, kontroling a risk manažment. Na Slovensko prišiel v roku 2004 koordinovať akvizíciu skupiny spoločností splátkového predaja TatraCredit Group, ktorá sa následne transformovala na Consumer Finance Holding, a.s.

Alexander Resch vyštudoval ekonomiku na University Cattolica del Sacro Cuore v Miláne a je tiež držiteľom titulov Executive MBA z University of Minessota – Carlson School of Management a Vienna University of Economics and Business.

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Ako jediná slovenská banka patrí podľa magazínu Global Finance medzi desať najbezpečnejších bánk strednej a východnej Európy a je aktuálnou držiteľkou ocenenia Najlepšia banka na Slovensku od magazínu EMEA Finance.. Svoje služby na Slovensku poskytuje prostredníctvom siete 200 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

ax

Stovky značkových výrobkov majú odteraz v Tescu ešte nižšiu cenu Nová definícia efektívnosti: Spoločnosť Jungheinrich predstavuje nový model ETV 2i

Z kategórie Financie