10. januára 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Migrácia klientskych účtov ŠFRB do SZRB prebehla úspešne

BRATISLAVA 10. januára – „Presun 40.000 účtov klientov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) z komerčných bánk OTP Banka Slovensko, a.s. a PRIMA banka Slovensko, a.s. do Slovenskej záručnej a rozvojovej banky, a.s. (SZRB) bol ukončený a prebehol úspešne.“ oznámil František Palko, štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVRR SR) a predseda Rady ŠFRB. Dňa 03.01.2014 prebehla elektronická migrácia dát a následne počas predĺženého víkendu prebiehali kontrolné mechanizmy na strane SZRB a ŠFRB. Elektronická kontrola dát prebehla úspešne.

Zmena banky, ktorá vedie úverové účty bola klientom ŠFRB oznámená písomne listom, e-mailom aj formou SMS. „Doporučujeme klientom, ktorí si ešte nezadali zmenu trvalého príkazu na splácanie úveru vo svojej banke, aby tak urobili do 15.01.2014, tak aby januárová splátka úveru prebehla bez omeškania.“ povedala generálna riaditeľka ŠFRB Dana Pištová.

Nové číslo splátkového účtu v SZRB si môžu klienti overiť na www.sfrb.sk. Číslo splátkového účtu zostáva rovnaké, mení sa iba kód banky na 3000 (SZRB). Zmenou banky ŠFRB ušetrí ročne 500.000 EUR na bankových poplatkoch a klienti získajú ročný výpis o splácaní úveru. ŠFRB žiada svojich klientov, aby prípadné otázky v súvislosti so zmenou banky smerovali na ŠFRB nie na SZRB.

Štátny fond rozvoja bývania zabezpečuje podporu v oblasti bytovej politiky a zefektívnenia existujúceho systému podpory bývania, ktorá sa realizuje v prevažnej miere formou poskytovania výhodných dlhodobých úverov. Slúži najmä na vytváranie výhodných podmienok pre obstarávanie nájomného bývania pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, cielenú obnovu bytového fondu, zvýšenie efektívnosti podpory bývania a využitie prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ.

ax

Pro-rodinné organizácie: Pevne veríme, že prezidentka Čaputová je aj prezidentkou rodín Slovenský kapitálový trh obsluhuje jediný centrálny depozitár

Z kategórie Financie