19. júna 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Výsledky rokovania Slovensko-gruzínskeho podnikateľského fóra

BRATISLAVA 19. júna –

V Bratislave sa 19. 6. 2015 konalo Slovensko-gruzínske podnikateľské fórum. S prezidentom Gruzínskej republiky Giorgim Margvelašvilim ho otvoril minister hospodárstva SR Vazil Hudák. Prítomní boli aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Gruzínskej republike Rudolf Michalka a jeho náprotivok Alexander Nalbandov.

Podnikateľské fórum zorganizovalo Ministerstvo hospodárstva SR a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v spolupráci so Slovak Business Agency, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstvom zahraničných vecí SR.

Hlavným zámerom bolo prezentovať investičné a obchodné možnosti vzájomnej slovensko-gruzínskej spolupráce. Ponúknutú príležitosť využilo 52 slovenských a gruzínskych spoločností z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, stavebníctva, farmaceutického priemyslu, finančných služieb a výstavníctva.

Súčasťou podujatia bolo podpísanie Memoranda o spolupráci medzi Slovak Business Agency (SR) a Entrepreneurship Development Agency (Gruzínsko), zamerané na podporu malých a stredných podnikateľských subjektov oboch krajín formou vzájomnej výmeny informácii, transferu technológií, mentoringu, vzdelávania a využívania znalostí z projektov R&D, akademických výskumov, priemyselného dizajnu, kreatívneho výskumu a iných odvetví hospodárstva.

Minister Vazil Hudák s Giorgim Margvelashvilim počas krátkeho bilaterálneho rokovania prediskutovali možnosti spolupráce medzi slovenskými a gruzínskymi podnikateľskými subjektmi a participáciu slovenských spoločností na projektoch v Gruzínskej republike, zameraných na oblasť elektrotechniky, energetiky, výstavby a rekonštrukcie infraštruktúry a prenosových sústav, modernizácie železničnej a cestnej siete, vodného hospodárstva a v neposlednom rade v oblasti turizmu a potravinárstva, hlavne z hľadiska dodávok technológií a modernizácie spracovateľského sektora.

Komunikačné oddelenie
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

qq

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Nadácia Henkel Slovensko venuje v šiestom ročníku výzvy na podporu seniorov 65 000 eur