22. novembra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Volkswagen Slovakia potvrdzuje svoju pozíciu

T. Malatinský: Volkswagen Slovakia potvrdzuje pozíciu jedného z najväčších exportérov na Slovensku

(Bratislava – 22.11.2013) – Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský sa zúčastnil na slávnostnom spustení novej lisovne v bratislavskom Volkswagene Slovakia. V jednej z najmodernejších automobilových lisovní v Európe sa budú lisovať oceľové a hliníkové diely. Investícia vo výške 90 miliónov eur priniesla 100 nových vysokokvalifikovaných pracovných miest.
; „Osobitne musím oceniť skutočnosť, že tento projekt bol zrealizovaný bez požiadavky na poskytnutie investičnej pomoci zo strany štátu. To naznačuje, že snaha rezortu hospodárstva zlepšovať podnikateľské prostredie na Slovensku prináša ovocie. Zároveň to svedčí o mimoriadnych schopnostiach manažmentu podniku, ale najmä o kvalite pracovníkov a výrobkov,“ povedal minister T. Malatinský.
Práve priaznivé podnikateľské prostredie a jeho kontinuálne zlepšovanie, môže postupne nahradiť investičné stimuly. To považuje minister za základnú podmienku pre dosiahnutie rastu ekonomiky a tým aj tvorbu nových pracovných miest a zvyšovanie konkurencieschopnosti.
„Nová lisovňa bude vyrábať produkty v automatickom režime špičkovej kvality, ktoré ako súčasť automobilov budú smerovať na najnáročnejšie trhy. Bratislavský Volkswagen tak kontinuálne potvrdzuje pozíciu jedného z najväčších exportérov na Slovensku,“ konštatoval na záver T. Malatinský.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

me

Odporúčané články