24. septembra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR sa dôrazne ohradzuje voči práci redaktorky denníka Nový Čas

BRATISLAVA 24. septembra – Denník Nový Čas dnes v článku týkajúcom sa prevodu časti SPP na štát uverejnil stanovisko MH SR vo verzii, ktorá nebola odsúhlasená. A aj napriek dohode a zaslanému a aj zverejnenému oficiálnemu stanovisku, redaktorka neuviedla presne znenie. Toto nekorešponduje s etickým správaním sa redaktora. MH SR bude žiadať od denníka Nový Čas opravu.

Reakcia MH SR na včerajšie výroky D. Lipšica.

„Pán Lipšic nepozná problematiku, klame a zavádza verejnosť, čím upútava na seba pozornosť. Celá transakcia má niekoľko strán odborného odôvodnenia a je v materiáli, ktorý schválila vláda. Všetky mechanizmy v materiáli sú odporúčané na základe renomovaných ekonómov a poradcov v rámci celej transakcie. Viac k detailom poskytne SPP.“
„Keď sa liberalizoval trh, vzniklo viacero dodávateľov plynu. Títo noví dodávatelia plynu si vyrokovali niektoré podmienky tak, aby mohli konkurenčne prebiť SPP. Nevidíme do nákladových štruktúr týchto firiem, toto je problematika ÚRSO. SPP nezvýši cenu plynu a je tu garancia zo strany štátu nezvyšovať ceny plynu a tak je možné, že v budúcnosti toto môže mať vplyv na konkurenciu.“

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

es;nr

Odporúčané články

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán, s.r.o.: Pre spoločnosť MH Manažment a pre Slovenskú republiku sme vyhrali jeden z historicky najväčších arbitrážnych sporov Bane žiadnu stopku od Bruselu nedostali!

Z kategórie Štátna správa

Odporúčame