27. apríla 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Rezort hospodárstva pozýva na výstavu „Mladý tvorca 2015“

BRATISLAVA 27. apríla –

Zajtra začne na výstavisku Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra 23. ročník výstavy „Mladý tvorca 2015“, ktorá potrvá do 30. apríla 2015. V prvý deň výstavy 28. 04. 2015 bude prebiehať seminár k tematike duálneho odborného vzdelávania. Seminár je určený pre riaditeľov a pedagogických zamestnancov stredných škôl. Podujatie je opätovne spojené s Veľtrhom práce JOB-EXPO 2015, XVII. európskymi dňami pracovných príležitostí a festivalom remeselníkov Ľudové umelecké remeslá.

Na výstavu sa prihlásilo 140 vystavovateľov a spoluvystavovateľov, ktorí budú na ploche 4 000 m2 prezentovať svoju činnosť a širokú škálu učebných a študijných odborov, ktoré vyučujú. V rámci podpory zavádzania duálneho systému vzdelávania mladých ľudí na Slovensku a v súlade s vývojom trhu práce a požiadavkami zamestnávateľov, budú školy aplikujúce tento systém vystavovať spoločne so svojím zamestnávateľským partnerom. Organizátori očakávajú, že sa im takouto formou podarí nasmerovať záujem žiakov základných škôl, ktorí sa rozhodujú o budúcom povolaní, a ich rodičov na učebné a študijné odbory žiadané trhom práce.

Pri realizácii výstavy spolupracujú:

· Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR
· Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
· Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
· Ministerstvo vnútra SR
· Ministerstvo obrany SR
· SAMSUNG
· Združenie pre rozvoj stredoškolského odborného vzdelávania
· Nitriansky samosprávny kraj
· Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, š.p.
· Úrad priemyselného vlastníctva
· Štátny inštitút odborného vzdelávania

Výstavu budú sprevádzať mnohé podujatia ako sú:

· prezentácia policajných a požiarnych zložiek, ukážky vojenskej techniky a výzbroje, ukážky profesionálneho výcviku psov, prehliadka vozidiel
· prezentácia aktuálnej protidrogovej tematiky, zdravý spôsob života mladých ľudí,
· konferencia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR o duálnom vzdelávaní
· prezentácia poradenstva úradu práce pre ZŠ
· prednášky venované problematike duševného vlastníctva – „Ako si chrániť nápady“
· vystúpenia žiakov v záujmovej a umeleckej činnosti

Komunikačné oddelenie
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

qq