24. novembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Minister hospodárstva a primátor Košíc rokujú v Japonsku

BRATISLAVA 2. novembra –

Minister hospodárstva a primátor Košíc rokujú v Japonsku o príchode významnej investície na východné Slovensko

Významná japonská spoločnosť zvažuje investíciu na východnom Slovensku. Delegácia na čele s ministrom hospodárstva Petrom Žigom a primátorom Košíc Richardom Rašim Rašim v Japonsku rokuje o príchode dôležitej investície priamo do Košíc. Ide o renomovaný nadnárodný koncern Minebea, ktorý podniká v oblasti elektrotechniky a prevádzkuje úspešne niekoľko desiatok závodov na celom svete.

Minister hospodárstva Peter Žiga, primátor Košíc Richard Raši a prezident spoločnosti Yoshihisa Kainuma už v japonskej Kairuzawe podpísali spoločné memorandum o porozumení, ktoré je dôležitým krokom pre dokončenie investície. Následne si prezreli závod spoločnosti.

„Konečne máme výnimočnú šancu po dlhých rokoch dostať veľkého investora svetového mena priamo do Košíc. Ide o veľkú investíciu, rádovo ide o desiatky miliónov eur a stovky pracovných miest. Môžeme pomôcť východnému Slovensku a opäť ukázať, že sme atraktívny a dôveryhodný partner,“ povedal minister hospodárstva Peter Žiga.

„Ak sa podarí všetko úspešne dotiahnuť do konca, pôjde o významný impulz pre Košice a celý región. Mimoriadne dôležitý pre budúcnosť je plán investovať aj do výskumu a vývoja,“ zdôraznil primátor Richard Raši.

O podrobnostiach investície plánuje rezort hospodárstva a mesto Košice informovať pravdepodobne na budúci týždeň.

Odbor komunikácie MH SR

jb;qq

Odporúčané články

Globálne ciele OSN – Taiwan ich môže pomôcť naplniť Historická podpora elektromobilov i boj proti skládkam. Sólymos zhodnotil dva roky na envirorezorte