30. októbra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Ďalšia výhra pre štát v kauze Transpetrol

BRATISLAVA 30. októbra (SITA) –

Krajský súd v Bratislave na dnešnom pojednávaní rozhodol o tom, že spoločnosti BRILANT, a.s. a DARTS spol. s r.o. Košice nemajú právo byť zapísané v zozname akcionárov spoločnosti TRANSPETROL, a.s.

Krajský súd v Bratislave potvrdil, že právo na zápis v zozname akcionárov má len akcionár spoločnosti, pričom ani jeden zo žalobcov akcionárom TRANSPETROL, a.s. nie je. Podľa krajského súdu žalobcovia nemohli získať akcie Transpetrolu na základe exekúcie v roku 1998, pretože v tom čase mohli byť tieto akcie len vo vlastníctve štátu.

Ide o jedno zo súdnych konaní, ktoré iniciovali spoločnosti a osoby prepojené s Ignácom Ilčišinom tvrdiace, že v roku 1998 nadobudli v exekúcii 34% akcií spoločnosti TRANSPETROL, a.s.. Súd tak potvrdil, že exekučný prevod akcií v roku 1998, na ktorý sa Ilčišinovci všade odvolávajú a od ktorého odvodzujú svoje akcionárske práva voči Transpetrolu, je absolútne neplatný.

„Je to ďalšie rozhodnutie potvrdzujúce neoprávnenosť nárokov Ignáca Ilčišina a ostatných osôb, ktoré s ním spolupracujú. A hoci je pravdepodobné, že sa voči prvostupňovému rozhodnutiu Krajského súdu v Bratislave spoločnosti BRILANT, a.s. a DARTS, s.r.o. odvolajú, považujem rozsudok za ďalší úspech MH SR v tejto kauze“, povedal v tejto súvislosti minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

jb;dn

Odporúčané články