23. júla 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Vyjadrenia P. Kažimíra k hlasovaniu gréckeho parlamentu

BRATISLAVA 23. júla –

Vyjadrenia ministra financií Petra Kažimíra k nočnému hlasovaniu gréckeho parlamentu, ktoré dnes zverejnil na sociálnej sieti Twitter:

Nočné hlasovanie gréckeho parlamentu je ďalším krokom, smerom ktorým je nevyhnutné ísť. Napriek tomu nie sme ani v polčase.

Tá ťažšia a náročnejšia časť, ktorá sa volá implementácia, začína teraz. Balti, Írsko, Portugalsko, Španielsko a Slovensko ukázali, že sa to dá.

Zvýšenie DPH je bolestivé opatrenie, ale zároveň to znamená rýchly a okamžitý prijem štátneho rozpočtu.

Atény, tak ako Slovensko predtým, sa potrebujú sústrediť na efektivitu výberu daní a bojovať proti daňovým podvodom a únikom.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

jb;qq

Odporúčané články