11. mája 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Štát úspešne uviedol na trh nový dlhopis

BRATISLAVA 11. mája –

Slovenská republika ponúkla v dnešnej aukcii štátnych dlhopisov historicky po prvýkrát na predaj nový 7,5 -ročný dlhopis. Ide o dlhopis splatný 13. 11 .2023. Rozšírenie ponuky cenných papierov zo strany štátu ešte viac zatraktívni slovenský trh tak pre domácich ako aj zahraničných investorov.

Dlhopisy v hodnote 651 mil. eur pri celkovom dopyte až 909,5 mil. eur boli predané formou holandskej aukcie. S výsledkami aukcie, čo sa týka dosiahnutej ceny ako aj dopytu, je Ministerstvo financií SR a Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity veľmi spokojné.

„Je to ďalšia aukcia, ktorá potvrdila výborný kredit Slovenska v očiach investorov“, uviedol minister financií Peter Kažimír.

Viac ako polovicu dlhopisov kúpili zahraniční investori, čím znovu potvrdili svoj záujem o dlhopisy Slovenskej republiky. Je to prejav stability a dôveryhodnosti Slovenskej republiky v očiach domácich aj zahraničných investorov, o to viac, že išlo o novinku na trhu v podobe nového cenného papiera. Získané finančné prostriedky budú slúžiť na krytie dlhu.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií

jb;dn

Odporúčané články