20. februára 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Stanovisko Petra Kažimíra pred rokovaním v Bruseli

BRATISLAVA 20. februára –

Dnes minister Varoufakis bude mať priestor, aby detailne vysvetlil, čo v skutočnosti obsah listu, pod ktorý sa podpísal znamená, pretože nám sa zdá, že je tam príliš veľa flexibility a veľa nejasností v konkrétnych veciach. Viete, že pre Slovensko je najdôležitejší prísľub ohľadom plnenia si svojich záväzkov vo vzťahu k dlhu, to znamená, že žiadne odpúšťanie dlhov. Definícia, ktorá je v liste sa nám nezdá úplne jasná.

Dnes je stretnutie „posledného výstrelu“ a bude zrejme trvať dlho, a možno na druhej strane veľmi krátko, tak ako minule. Necháme sa prekvapiť. My sme pripravení. Náš základný scenár je dohoda samozrejme, nič iné.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR