18. novembra 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Slovensko opäť v najlepšej spoločnosti

BRATISLAVA 18. novembra –

Hodnotenie rozpočtu.

Slovensko opäť v najlepšej spoločnosti

Európska komisia dnes zverejnila hodnotenie rozpočtov krajín eurozóny. Slovensko sa opätovne zaradilo medzi premiantov a rozpočet je podľa hodnotenia komisie plne v súlade s prísnymi pravidlami Paktu stability a rastu. Do skupiny najlepších spolu s nami patrí Nemecko, Luxembursko, Holandsko a Estónsko. Táto vynikajúca správa prichádza deň pred začiatkom rokovania Národnej rady o štátnom rozpočte.

Výborné hodnotenie rozpočtu dostalo Slovensko už druhý rok po sebe. „Som rád, že sme od Európskej komisie dostali aj za budúcoročný rozpočet výbornú známku a že náš rozpočet patrí medzi najlepšie spomedzi krajín eurozóny. Je to potvrdenie nášho úsilia a práce,“ uviedol podpredseda vlády SR a minister financií Peter Kažimír. Slovensko sa tak už druhý rok po sebe dostalo s návrhom rozpočtu medzi najlepšie hodnotené krajiny eurozóny.

Predkladaný rozpočet je podporený aj priaznivými výsledkami rastu slovenskej ekonomiky. Vzhľadom na jej priaznivý vývoj v ostatnom štvrťroku je možné očakávať, že ku koncu roka bude rast vyšší než plánovaných 3,2% HDP.

Všetky doteraz predkladané rozpočty boli v súlade s národnými aj európskymi pravidlami. Po úspešnej konsolidácii v rokoch 2012 -2013 sa Slovensko dostalo z procedúry nadmerného deficitu. Rozpočty na rok 2014 a 2015 boli tiež plne v súlade s európskymi pravidlami. V oboch rokoch sa to okrem Slovenska podarilo iba 3 zo 16 hodnotených krajín eurozóny.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

jb

Odporúčané články

Českí turisti môžu na Slovensku míňať viac. Vďaka korune Futbalista Interu Miláno Milan Škriniar: Po operácii očí vidí na 150%. Odrazí sa nový zrak na ešte lepších výkonoch?

Z kategórie Štátna správa

Zavrieť