22. júna 2015 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Opatrenia MF SR sa začínajú pozitívne prejavovať

BRATISLAVA 22. júna –

Ministerstvo financií SR pripravilo na základe Koncepcie ochrany spotrebiteľov na finančnom trhu opatrenia na ochranu spotrebiteľov, ktorých pozitívne výsledky sa už začínajú prejavovať.

Jedným z nich je aj novela zákona o spotrebiteľských úveroch. Podľa tejto novely budú nebankové subjekty podliehať dohľadu Národnej banky Slovenska a budú môcť pôsobiť iba s licenciou. K dnešnému dňu požiadalo o udelenie licencie iba 30 z 256 poskytovateľov spotrebiteľských úverov (vrátane 25 bánk a pobočiek zahraničných bánk).

Ministerstvo financií SR predpokladalo, že pri zavádzaní uvedených zmien dôjde k prečisteniu trhu od nepoctivých podnikateľských subjektov.

Veríme, že tieto opatrenia sú v prospech spotrebiteľov a spotrebiteľské úvery budú poskytovať naozaj iba licencovane subjekty, čím sa odstráni dlhodobo nežiaduci stav v tejto oblasti.

Zároveň chceme apelovať na všetkých ľudí, aby k pôžičkám od nebankových subjektov pristupovali naozaj zodpovedne. V prípade, že si chcú požičať finančné prostriedky z nebankových spoločností, mali by si vždy overiť podmienky a licenciu NBS na výkon činnosti príslušnej spoločnosti. Veríme, že všetky opatrenia, ktoré Ministerstvo financií SR pripravilo, prinesú zvýšenú ochranu spotrebiteľov na finančnom trhu a ich spokojnosť.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

qq

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Hasiči absolvovali školenie k horeniu batérií. Umožní im v budúcnosti efektívnejšie hasiť elektromobily a ďalšie zariadenia s batériami