13. decembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Komentár IFP: Analytický pohľad na práve schválený rozpočet

BRATISLAVA 13. decembra (SITA) –

Ponúkame analytický pohľad na práve schválený rozpočet. Pozreli sme sa naň optikou scenára nezmenených politík. Celkovú výšku konsolidačných opatrení v porovnaní s týmto scenárom odhadujeme v roku 2013 na 3,3 percenta HDP. Schválený rozpočet obsahuje výdavkové opatrenia vo výške 1,2 percent HDP a príjmové opatrenia vo výške 2,4 percenta HDP. Veľkosť konsolidácie v roku 2011 vrátane záväzkov prevzatých z prechádzajúcich rokov odhadujeme na 2,5 percenta HDP.

Martin Filko
riaditeľ
Inštitút finančnej politiky

jb;dn

Odporúčané články

Klienti Rapidu žalujú Národnú banku MF SR: Komentár IFP: Rovnaký plat za rovnakú robotu?

Z kategórie Štátna správa

Odporúčame