1. júna 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Informatizácia – prechod kompetencií

BRATISLAVA 1. júna –

Zasielame stanovisko MF SR k prechodu kompetencií sekcie informatizácie spoločnosti:

Od 1.júna 2016 prechádzajú kompetencie sekcie informatizácie spoločnosti z pôsobnosti MF SR na Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. S tým súvisí aj prechod práv a povinností vyplývajúce zo štátnozamestnaneckých vzťahov, z pracovnoprávnych vzťahov a iných právnych vzťahov zamestnancov zabezpečujúcich výkon tejto kompetencie, ako aj práva a povinnosti z iných právnych vzťahov.
Zmenu štátnozamestnaneckého pomeru vykonáva služobný úrad MF SR trvalým preložením na základe slobodnej vôle štátneho zamestnanca s jeho písomným súhlasom. V prípade nesúhlasu štátneho zamestnanca s trvalým preložením štátnozamestnanecký pomer končí výpoveďou alebo dohodou.

Z celej sekcie informatizácie spoločnosti prechádza do úradu podpredsedu vlády 46 zamestnancov. Ostatní zamestnanci, celkovo ide o 16 ľudí, sa rozhodli pre ukončenie štátnozamestnaneckého pomeru.
Na základe zákona o ochrane osobných údajov nemôže MF SR poskytovať informácie o jednotlivých zamestnancoch, bez ich predchádzajúceho písomného súhlasu.

Alexandra Gogová
riaditeľka Tlačového odboru
Ministerstvo financií SR

jb

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Registrácia na odbornú konferenciu iDEME 2023 spustená!

Z kategórie Štátna správa