5. augusta 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR:Betónku pri Sládkovičove nahradila kvalitná asfaltová cesta

BRATISLAVA 5. augusta –

Betónku pri Sládkovičove nahradila kvalitná asfaltová cesta

Stará betónová cesta v úseku Senec – Sládkovičovo – Galanta je už minulosťou. Nahradila ju kvalitná asfaltová vozovka s novými križovatkami a protihlukovými stenami. Na slávnostnom otvorení novej cesty sa zúčastnil štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Viktor Stromček.
„Rekonštrukcie takýchto ciest majú význam najmä pre obyvateľov dotknutého regiónu, ktorí sa do svojho cieľa dostanú rýchlejšie, komfortnejšie a hlavne bezpečnejšie,“ povedal štátny tajomník V. Stromček.
„Skúsenosti, ktoré sme získali, zúročíme pri ďalších podobných projektoch. Z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020 budú financované obnovy aj ďalších betónových ciest v havarijnom stave. Najbližšie to bude rovnako neslávne známa betónka pri Turčianskych Tepliciach, ktorá sa začne rekonštruovať už v najbližších mesiacoch, “ dodal V. Stromček.
„Našou prioritou je nielen budovanie diaľnic, zameriavame sa aj na cesty I. triedy, pretože sú dôležitými tepnami, ktoré spájajú naše regióny,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely.
Na ceste I/62 Sládkovičovo – hranica okresu Galanta/Senec (12 km) bolo vybudovaných šesť križovatiek so samostatnými odbočovacími pruhmi a jedna sa prestavala na kruhový objazd. Počas druhej fázy projekty sa rekonštruovalo takmer 5 kilometrov cesty I/75 medzi Sládkovičovom a Galantou, vrátane jednej križovatky a vybudovala sa jedna protihluková stena pri obytnej zóne.
Náklady na rekonštrukciu cesty boli viac ako 20 miliónov eur. Až 85 percent z oprávnených nákladov bolo pokrytých z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb