17. mája 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

KDH: Stanovisko Jána Figeľa k dnešnému článku v Novom Čase

BRATISLAVA 17. mája – Slovenská pošta potrebuje pre zabezpečenie svojich služieb bezpečnostnú službu, tak ako ju mala v minulosti. Vzhľadom na končiacu sa platnosť zmluvy vedenie štátnej akciovej spoločnosti v súlade so zákonom vyhlásilo výberové konanie, ktoré prebehlo riadnym verejným obstarávaním v dvoch kolách. Víťazom sa stala najvýhodnejšia ponuka, ktorá bola v elektronickej aukcii. Priebeh obstarávania nebol spochybnený ani napadnutý ÚVO. Odmietam preto zavádzajúce konštatovania, že som ako minister dopravy mohol ovplyvniť výber víťaza súťaže, prípadne sumu za poskytované služby. Každý minister, či už je zo Smeru alebo KDH, je povinný výsledky takéhoto zákonného výberového konania rešpektovať a novú zmluvu podpísať. Podľa mojich informácií takto postupoval a zmluvu podpísal aj minister dopravy Ján Počiatek.

Ján Figeľ
predseda KDH a podpredseda NR SR

bx;nr

Odporúčané články