13. apríla 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

KDH: Stanovisko Ivana Uhliarika

BRATISLAVA 13. apríla – Zdravotníctvo, ktoré som v roku 2010 prebral od Smeru Roberta Fica, vyzeralo ako za socializmu, nešťastní lekári a sestry a neskutočné dlhy. VšZP mala astronomický dlh 120 miliónov eur. Za necelé dva roky sme dostali poisťovňu do 21. storočia, za prvé dve mesiace tohto roku má zisk 31,5 milióna eur. Tých 31,5 milióna eur môže brať Robert Fico ako darček. Verím, že keď bude o 4 roky končiť, odovzdá novej vláde aspoň podobný darček.
Peniaze na platy sestier v zdravotníctve sú, presne to som tvrdil poslancom a tvrdím to aj teraz. Priznáva to aj súčasná vláda, žiadne nové peniaze do zdravotníctva neposiela. Peniaze na platy pôjdu z vnútorných zdrojov, z liekovej reformy a z poisťovní.
Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská objavila riešenia situácie v zdravotníctve v mojom šuflíku. Na zákone o prerozdeľovaní peňazí medzi poisťovne, na základe objektívnych kritérií sa pracuje od minulého roka a nebyť pádu vlády a predčasných volieb, bol by predložený. Rovnako zákon o kapitálovej primeranosti poisťovní je niekoľko mesiacov pripravený na ministerstve zdravotníctva. Stačí ich predložiť.

tlačové oddelenie KDH

es;nr

Digitalizácia musí byť priorita pre novú vládu, inak zostaneme na chvoste EÚ Ak sa potvrdia uniknuté e-maily, minister Vlčan musí odstúpiť

Z kategórie Politické strany