3. mája 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

KDH chce byť naďalej ombudsmanom pre živnostníkov

BRATISLAVA 3. mája – Delegáti snemu Slovenskej asociácie malých podnikov sa zišli na rokovaní v stredu 3. mája v bratislavskom Ružinove. Predmetom diskusie bolo hodnotenie činnosti asociácie a návrhy pre ďalšie aktivity v oblasti zlepšovania podnikateľského prostredia živnostníkov a malých podnikateľov. Medzi pozvanými hosťami boli aj predseda KDH a podpredseda NR SR Ján Figeľ, podpredseda KDH a predseda Hospodárskeho výboru NR SR Ján Hudacký.
Prezident Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimír Sirotka ocenil postoj strany KDH, ktorá dlhodobo, nielen pred voľbami, komunikovala so zástupcami malých podnikateľov a živnostníkov a osvojila si mnoho návrhov aj do svojho hospodárskeho programu. Ján Figeľ uistil prítomných, že v tejto politike chce KDH naďalej aktívne pokračovať: „KDH chce byť naďalej ombudsmanom pre živnostníkov a malých podnikateľov. Som prekvapený, že pri viac ako stovke stretnutí si Ficova vláda nenašla čas na živnostníkov. Vládny program totiž neobsahuje ani jednu zmienku o živnostníkoch, ktorí zamestnávajú viac ako polovicu aktívnych ľudí na Slovensku. Živnostníci a malí podnikatelia predstavujú tmel slovenského hospodárstva.“
Podpredseda KDH Ján Hudacký potvrdil pripravenosť pomáhať živnostníkom, aby táto oblasť podnikania skôr lákala, ako odrádzala. „Konkrétne návrhy pre zlepšenie podmienok podnikania, odstránenie zbytočnej administratívnej záťaže ako sú licencie, mikropôžičkové programy sa v Programovom vyhlásení vlády nenachádzajú,“ vyčítal Programovému vyhláseniu vlády Hudacký. „Sme sklamaní, že vláda v tak obsiahlom, ale nekonkrétnom dokumente, nebola schopná pomenovať nástroje pre zlepšenie podnikateľského prostredia,“ dodal na záver svojho vystúpenia Hudacký.

Tlačové oddelenie KDH

es;mt

Digitalizácia musí byť priorita pre novú vládu, inak zostaneme na chvoste EÚ Ak sa potvrdia uniknuté e-maily, minister Vlčan musí odstúpiť

Z kategórie Politické strany