3. októbra 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Inšpektori Bytecheck expandujú na Slovensko

BRATISLAVA 3. októbra – Česká firma Bytecheck expanduje na Slovensko. Inšpekciu nehnuteľností tu začala ponúkať od októbra.

Pred rokom a pol česká firma Bytecheck etablovala na slovenskom trhu úplne novú službu – inšpekciu stavu nehnuteľností. Firma tak naštartovala dopyt po službe, ktorú dnes poskytuje hneď niekoľko ďalších spoločností. Podobný scenár chce Bytecheck zopakovať aj na Slovensku.

„Slovensko je pre nás obchodnou výzvou a trh je na takúto službu, podobne ako český pred rokom a pol, pripravený, dokonca na ňu až čaká. Na Slovensku navyše existuje dôvera v české firmy a vďaka spoločnej histórii máme aj veľmi podobný trh nehnuteľností a čiastočne tiež spoločné právne normy,“ hovorí Pavel Štáf, majiteľ firmy Bytecheck, ktorá v Česku minulý rok preverila 350 nehnuteľností a dosiahla obrat 1,8 milióna CZK.

Bytecheck otvára svoju pobočku v Bratislave a s 5-timi inšpektormi s dlhoročnými skúsenosťami v stavebníctve bude operovať postupne po celom Slovensku. Firma rovnako ako v Česku ponúkne inšpekcie starších bytov a domov a preberanie novostavieb. Najväčší dopyt spoločnosť očakáva v oblasti kontroly dlhšiu dobu nepredajných nových bytov, pretože na Slovensku sa momentálne príliš nestavia. „Bratislava je pre nás strategická aj z toho dôvodu, že môžeme expandovať ďalej do Viedne a už teraz disponujeme nemecky hovoriacimi inšpektormi so skúsenosťami z rakúskeho stavebného trhu, “ uzatvára Pavel Štáf.

ax

Odporúčané články

Od 1. septembra prestáva byť na Slovensku zviera vecou MPRV: Matečná: Slovensko sa v ochrane zvierat konečne zaradí medzi kultúrne krajiny

Z kategórie Podnikové info