Pbks.img_3487_jpg.jpg
Foto: AmCham
23. apríla 2018 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Americká obchodná komora v SR si zvolila nových členov správnej rady

BRATISLAVA 23. apríla 2018 – 331 spoločností združených v Americkej obchodnej komore v SR si na výročnom valnom zhromaždení zvolilo svojich predstaviteľov.

Členovia Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) sa stretli 19. apríla 2018 na výročnom valnom zhromaždení v Primaciálnom paláci v Bratislave. Cieľom bolo vyhodnotiť aktivity komory za rok 2017 a oznámiť výsledky volieb do Správnej rady AmCham. Tohtoročným hosťom podujatia bol veľvyslanec USA na Slovensku Adam H. Sterling.

Todd Bradshaw, prezident Americkej obchodnej komory v SR, predstavil účastníkom detailný odpočet aktivít za rok 2017 a v rámci výročnej správy uviedol: „Poslaním AmCham je zlepšovanie podnikateľského prostredia na Slovensku. Aj v minulom roku sme sa prostredníctvom Iniciatívy za vládu zákona snažili o posilňovanie právneho štátu predovšetkým v oblastiach, ktorými sú legislatívny proces, boj proti korupcii či vymožiteľnosť práva. Komora je rovnako veľmi aktívna v podpore sektora zdieľaných služieb ako druhého piliera slovenskej ekonomiky. Prioritou naďalej zostáva prepájanie podnikateľskej a akademickej sféry a pravidelne sa prostredníctvom našich expertných výborov zapájame do odbornej diskusie a tvorby legislatívy v oblastiach, ktorými sú dane, digitálna agenda, energetika, verejné obstarávanie či zdravotníctvo. Tento rok sa naviac intenzívne zaoberáme aj témou umelej inteligencie a jej prínosu pre verejný a súkromný sektor na Slovensku.“

Hosť Valného zhromaždenia AmCham, veľvyslanec USA na Slovensku Adam H. Sterling, ocenil prácu komory v uplynulom roku. „Som veľmi rád, že sa môžeme spoľahnúť na AmCham ako na silného partnera pri podpore spoločnej vízie, dynamickej a prosperujúcej slovenskej ekonomiky, ktorá je pripravená na ďalšiu úroveň – ekonomiku založenú na vedomostiach, ktorá priťahuje pracovné miesta s vysokou pridanou hodnotou,“ uviedol veľvyslanec Sterling.

Členovia komory si zvolili deviatich nových členov Správnej rady AmCham, ktorá dohliada na  strategické smerovanie komory. Víťazní kandidáti boli zvolení na dvojročné obdobie. Sú medzi nimi Santiago AGUADO (Hewlett Packard Enterprise Slovakia), Todd BRADSHAW (PwC Central & Eastern Europe), Scott BUCKISO (U.S. Steel Košice); Stephen CAULFIELD (Dell); Pavol KOPEČNÝ (Ecenter); Peter KOVÁČ (Adient Slovakia); Martin MAŠTALÍR (Cisco Systems Slovakia); Fridrich MATEJÍK (IBM Slovensko) a Rudolf SEDMINA (KPMG Slovakia). Členovia Správnej rady AmCham Slovensko, ktorí zotrvávajú na svojich pozíciách na základe mandátu z minulého roka sú Michaela BENEDIGOVÁ (SEESAME), Branislav BUDKE (Pfizer), Gabriel GALGÓCI (AT&T); Peter KOLESÁR (Neulogy); Stanislav MOLNÁR (Oracle); Peter ŠKODNÝ (Accenture); Veronika ŠPAŇÁROVÁ (Citibank) a Biljana WEBER (Microsoft).

O Americkej obchodnej komore v SR

Americká obchodná komora v SR bola založená v roku 1993 v Bratislave ako nezávislá nezisková organizácia financovaná výhradne z príspevkov svojich členov. V septembri 2003 bola otvorená nová pobočka AmCham v Košiciach s cieľom podporiť ekonomický rozvoj vo východoslovenskom regióne. Dnes patrí medzi najaktívnejšie zahraničné obchodné komory s cieľom zlepšovať podnikateľské prostredie na Slovensku. Členská základňa v súčasnosti predstavuje viac ako 331 spoločností, vrátane mnohých z najväčších a najvýznamnejších firiem na Slovensku. Z uvedeného počtu tvoria približne 44% slovenské spoločnosti, zhruba 21% je amerických a približne 35% predstavujú medzinárodné spoločnosti. Viac informácií o AmCham môžete získať na www.amcham.sk.

Viac žien v top pozíciách? S umelou inteligenciou sa počíta aj na Slovensku!

Témy

Z kategórie Podnikové info