Ronald_blasko.jpg
Ronald Blaško. Foto: AmCham Slovensko
8. júna 2018 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

AmCham Slovensko má nového výkonného riaditeľa

BRATISLAVA 8. júna 2018 – Nový výkonný riaditeľ vo svojom prejave po zvolení do funkcie uviedol, že počas svojho pôsobenia bude chcieť naďalej prispievať k zlepšovaniu podnikateľského prostredia na Slovensku a k zvýšeniu konkurencieschopnosti krajiny. AmCham Slovensko bude viesť smerom, aby bola aktívnou, efektívnou a dôveryhodnou inštitúciou pre svojich členov a partnerov a aby zostala spojovacím mostom medzi vládou a súkromným sektorom.

Od 1. júna 2018, po ukončení funkčného obdobia Jaka Slegersa, sa výkonným riaditeľom Americkej obchodnej komory v SR stal Ronald Blaško. Jake Slegers odišiel po 17 rokoch pôsobenia v komore a členovia AmCham Slovensko mu poďakovali za jeho prínos a rozvoj komory v uplynulom období.

„Žijeme v období akcelerácie. Všetko sa zrýchľuje, a to taktiež znamená, že dôvera sa môže stratiť rýchlejšie než kedykoľvek predtým. Dôkazom je strata dôvery v politikov a v tradičné inštitúcie na západe. Globálna stredná trieda sa cíti ohrozená a na západe sa dokonca zmenšuje. Je pozitívnym paradoxom, že sa Americká obchodná komora v SR pod vedením Jaka Slegersa za posledných 17 rokov neustále zlepšovala a kontinuálne získavala na dôvere medzi svojimi členmi a zainteresovanými stranami a pozitívne prispievala k prosperite Slovenska. Bude mojou úlohou a úlohou tímu AmCham pokračovať v budovaní na týchto pevných základoch položených Jakeom. Bude mojou úlohou, aby bola komora dynamická a schopná držať krok s najnovšími ekonomickými, technologickými a spoločenskými trendami. Bude mojou úlohou, aby bola táto inštitúcia vnímaná nielen ako „obchodná komora“, ale aj ako „komora hodnôt a myšlienok“, ktorá sa bude usilovať byť vzorom v rámci podnikateľskej komunity a pozitívne prispievať k prosperite a stabilite tejto krajiny,” hovorí Ronald Blaško, výkonný riaditeľ Americkej obchodnej komory v SR.

Ronald Blaško pôsobil do 31. mája 2018 ako Viceprezident pre korporátne a strategické vzťahy  v GLOBSECu. 10 rokov pôsobil v Slovenských elektrárňach na rôznych pozíciách. Bol výkonným riaditeľom inžinierskej dcérskej spoločnosti Slovenských elektrární. Dva roky pôsobil ako zástupca pre externé záležitosti spoločnosti Foratom v Bruseli v Belgicku. Je držiteľom postgraduálneho titulu z medzinárodnej ekonomiky z Kiel inštitútu pre svetovú ekonomiku v Nemecku. Je držiteľom inžinierskeho titulu v oblasti letectva a dopravy zo Žilinskej univerzity na Slovensku. Ronald Blaško má viac ako 13 rokov skúseností v oblasti verejných financií, poradenstva v oblasti riadenia, poisťovníctva, európskej oblasti jadrovej bezpečnosti a riadenia rizík v energetickom sektore.

Zdravotnícki experti sa stretli s cieľom poraziť rakovinu AmCham Slovakia oslavuje 20 rokov v Košiciach a 30 rokov americko-slovenských diplomatických vzťahov

Témy

Z kategórie Podnikové info