25. júna 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Inovatívni stredoškoláci nájdu riešenia pre reálnu firmu

BRATISLAVA 25. júna – Innovation&Creativity Camp, ktorý je organizovaný neziskovou organizáciou Junior Achievement Slovensko, v spolupráci a s podporou spoločnosti Microsoft Slovakia, Veľvyslanectva USA na Slovensku a Nitrianskeho samosprávneho kraja, je prvou aktivitou veľkého projektu GO TO BUSINESS, ktorého cieľom je podpora podnikavosti, inovatívnosti a zamestnateľnosti mladých ľudí. Cez tento zaujímavý zážitkový projekt , ktorý je tiež súčasťou veľkého projektu European Innovation&Creativity Challenge, prinášame pre študentov stredných škôl príležitosť rozvíjať inovatívne myslenie a podieľať sa na riešení reálneho zadania z praxe. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o oblasti informačných a komunikačných technológií, dať im vedomosti o inováciách a riešení problémov a tiež stimulovať ich podnikavého ducha.

Päťčlenné tímy študentov budú počas intenzívnej 10-hodinovej skúsenosti hľadať kreatívne postupy a inovatívne riešenia zadania, ktoré partnerská firma pre nich pripravila. Projekt podporuje aj spoluprácu dobrovoľníkov z firmy, ktorí študentom pomáhajú ako odborní konzultanti pri riešení konkrétnej výzvy, prinášajú do projektu reálny pohľad, svoje skúsenosti, rady, podporujú tímového ducha, inovatívnosť a kreativitu študentov.
Študenti súťažia o pekné vecné ceny od spoločnosti Microsoft Slovakia, ale aj o cenu predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Termín: 26. Jún 2012 (utorok), od 8.00 do 18.00 hod.
Miesto: Spojená škola, Slančíkovej 2, 950 50 Nitra

O ORGANIZÁTOROVI
Junior Achievement Slovensko, n.o., je stabilná profesionálna vzdelávacia nezisková organizácia, ktorá už 20 rokov realizuje na Slovensku podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávacie programy pre mladých ľudí. Programy sú realizované metódou zážitkového učenia, podporujú ekonomické a podnikateľské myslenie, učia etickému rozhodovaniu, orientujú študentov v trhovej ekonomike ešte pred vstupom na trh práce a ponúkajú preventívne riešenia pre zamestnanosť mládeže. Programy mladých ľudí motivujú, ako byť podnikateľmi, ako si zlepšiť svoje zručnosti pre zamestnanosť a zvýšiť finančnú gramotnosť. V školskom roku 2011/2012 je do programov a projektov JASR zapojených viac ako 300 škôl z celého Slovenska. Hutnícka spoločnosť . Junior Achievement Slovensko je licenčným partnerom Junior Achievement Worldwide a Junior Achievement – Young Enterprise Europe. Viac informácií o organizácii JASR nájdete na webovej stránke www.jasr.sk.

ax

Riaditeľ GLN Norbert Kyndl: Tomášička je výnimočná už 60 rokov, a to vďaka každému tomášičkárovi Víťazi 19. ročníka súťaže mladých elektrotechnikov zostrojili model adaptívnej križovatky

Z kategórie Ostatné