4. apríla 2016 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Grant z Nadácie Tesco je tu. Termín prihlasovania predĺžený!

Radi by ste získali grant na aktivity vašej organizácie? Využite príležitosť Nadácie Tesco a podajte si žiadosť cez elektronický formulár, ktorý bude otvorený až do 11. apríla 2016 na www.darca.sk.

Jedinečná príležitosť, ako podporiť lokálne projekty, je otvorená pre široké spektrum organizácií a možnosť prihlasovať projekty a posielať žiadosti sa rozhodla Nadácia Tesco predĺžiť až do 11. apríla (vrátane), aby umožnila a dala šancu prihlásiť projekty zo všetkých regiónov Slovenska. Ste nezisková organizácia, občianske združenie, centrum voľného času, škola, materská škola, miestna samospráva či rozpočtová a príspevková organizácia? Máte zaujímavú myšlienku či aktivitu a hľadáte možnosti získať grant? Potom neváhajte a zapojte sa do programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“, v ktorom Nadácia Tesco podporí až 77 organizácií po celom Slovensku celkovou sumou 100 000 eur, t. j. každý projekt sumou rovných 1 300 eur.

Program je zameraný na podporu lokálnych aktivít, ktoré budú prospešné pre miestne komunity na celom Slovensku. Všeobecne by mali byť projekty zamerané na obnovu a zlepšenie verejných priestranstiev, parkov, ihrísk, podporu rozvoja komunitného života, vzdelávacie aktivity, detské tábory, tvorivé dieľne, besiedky, podporu zdravého životného štýlu, sociálne slabších a znevýhodnených skupín spoluobčanov, detí alebo nezamestnaných. Vítaná je tiež participácia členov miestnych komunít, občanov alebo zamestnancov spoločnosti Tesco, ktorí môžu jednotlivé projekty odporúčať a spolupodieľať sa na ich realizácii aj ako dobrovoľníci.

Aké konkrétne projekty majú šancu uspieť? Nadácia Tesco v minulom roku z podobného grantového programu podporila napríklad revitalizáciu detského ihriska v centre Myjavy, dopravného ihriska v Turčianskych Tepliciach, vytvorila sa oddychová zóna pre občanov Starej Turej, Spojená škola Belá vybudovala kuchynku pre žiakov, opravila sa strecha Detskej železnice v Košiciach. Podporil sa projekt zdravého spôsobu života ako alternatíva k nezdravým stravovacím návykom a pasivite v nízkoprahovom centre v bratislavskej Vrakuni, v materskej škole v Nitre sa uskutočnil veľký deň športu a zdravia, ktorý bol pre deti výnimočný nielen v tom, že bol plný zaujímavých športových aktivít a súťažných stanovíšť, ale hlavne dňom nadviazania nových kamarátstiev s deťmi so sluchovým postihnutím a desiatky ďalších aktivít neziskových organizácii.

Ak viete o nejakom zaujímavom projekte, ktorý by si zaslúžil podporu vo forme grantu, máte stále čas osloviť konkrétnu organizáciu. Všetky podrobné informácie o programe „Vy rozhodujete, my pomáhame“ sú dostupné v grantovej výzve na webstránke www.tesco.sk/pomahame.

tk

10 najčastejších chýb, na ktoré by si mali firmy dať pri daňovom priznaní pozor 4 z 10 Sloveniek má problém s financovaním svojich biznisov. Už druhý rok ich podporí She’s Next, grantový program spoločnosti Visa

Z kategórie Financie