16. septembra 2013 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

FÓRUM 2000 opäť aj na Slovensku

BRATISLAVA 16. septembra – V stredu 18. septembra 2013 od 15.00 budú v bratislavskom hoteli Devín diskutovať poprední slovenskí analytici, ekonómovia a novinári spolu s ukrajinským hosťom MYKOLOM RYABCHUKOM na tému „Slovenská cesta“: Poučenie pre demokratov (i autokratov).

Panelovej diskusie, ktorá sa koná ako jediné partnerské podujatie 17. pražskej konferencie FORUM 2000 na Slovensku (jej hlavnou témou sú Společnosti v přerodu/Societies in Transition), sa zúčastnia tiež MARTIN BÚTORA, bývalý veľvyslanec SR v USA, VLADIMÍR VAŇO, hlavný ekonóm Sberbank Europe AG, MARIÁN LEŠKO, publicista, VIKTOR NIŽŇANSKÝ, autor reformy verejnej správy a TOM NICHOLSON, investigatívny novinár, autor knihy Gorila).

Spolu budú hľadať o. i. odpovede na nasledujúce otázky:

• Prečo bola demokratická tranzícia SR komplikovanejšia, kľukatejšia ako u našich susedov?

• Ktoré faktory rozhodli o tom, že sa Slovensko napokon prepracovalo na pozície svojich stredoeurópskych susedov?

• Je slovenský príklad vysporiadania sa s nacionálno-autoritárskymi pokusmi, ako aj dedičstvom menej priaznivých štruktúrnych podmienok použiteľný pre krajiny, ktoré doteraz v postkomunistickej demokratizácii neuspeli?

• Alebo sa transformačné procesy v slovenskej spoločnosti skomplikovali a hrozí, že sa obrátia opačným smerom – k podkopávaniu fungovania základných demokratických inštitúcií štátu?

• Aké má spoločnosť efektívne nástroje na obranu proti takémuto regresu vo vývoji demokratických inštitúcií?

Diskusiu, ktorú organizuje Inštitút pre verejné otázky s podporou International Visegrad Fund a Západoslovenskej energetiky, bude moderovať Miroslav Kollár, spolupracovník IVO.

Ďalšie informácie na www.forum2000.cz a www.ivo.sk.

ax

Medzinárodný deň žien: Ako môžu zamestnávatelia podporiť ženy, aby v práci naplno využili svoj potenciál? Schneider Electric prináša otvorenú automatizačnú infraštruktúru novej generácie v spolupráci so spoločnosťami Intel a Red Hat

Z kategórie Financie