5. septembra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Denník Plus 1 deň profesionálne zlyhal, R. Fico žiada ospravedlnenie

BRATISLAVA 5. septembra – Denník Plus 1 deň v dnešnom vydaní na titulke, ako aj v článku pod názvom „ S Jankou v bare na pláži“ predviedol bezprecedentné porušenie všetkých profesionálnych a etických zásad novinárskej práce. V zjavnej snahe o senzáciu za každú cenu uverejnil fotografiu, ktorá má údajne dokazovať, že predseda vlády R. Fico a zamestnankyňa ÚV SR Jana Halaszová boli 9. augusta tohto roku v Chorvátsku. Zjavne neidentifikovateľná fotografia však nič také nedokazuje. Naopak s určitosťou môžeme konštatovať, že sa na nej uvedené osoby nenachádzajú. Navyše takáto fotografia mohla vzniknúť kdekoľvek. O tom, že v tomto článku ide o vymyslenú konštrukciu bez reálneho základu, svedčí aj pravidlo, podľa ktorého v čase, keď dvaja z troch najvyšších ústavných činiteľov sú mimo územia štátu, tretí zostáva na Slovensku. V čase, o ktorom denník píše, však boli tak prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, ako aj predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Paška na dovolenkách v zahraničí.
Vzhľadom na tento od začiatku do konca vymyslený príbeh, vedený zjavnou snahou škandalizovať predsedu vlády, žiada R. Fico od denníka okamžité ospravedlnenie. V prípade jeho neuverejnenia v zajtrajšom vydaní podnikne príslušné právne kroky na svoju ochranu.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

es;nr

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Jiřina Bohdalová si ma vygúglila a vraj som hezkej prevít, tvrdí Jaro Slávik

Z kategórie Štátna správa