19. júna 2013 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

Bratislava a bratislavský región sú bližšie k čerpaniu fondov

BRATISLAVA 19. júna – Európsky parlament bude schvaľovať predĺženie možnosti čerpania prostriedkov zo štrukturálnych fondov pre Slovenskú republiku. Spolu s Rumunskom sa nám doposiaľ na úrovni Európskej komisie (EK) a Rady podarilo vyrokovať zmenu nariadenia, ktoré upravuje využívanie týchto zdrojov v končiacom sa programovom období 2007 – 2013. Slovensko môže jeho schválením z hľadiska možnosti čerpania európskych zdrojov z tejto periódy získať o rok navyše.
Návrh zmeny európskeho nariadenia je pre Slovensko mimoriadne dôležitý. „Táto úprava znamená, že budeme mať o rok viac času na čerpanie prostriedkov zo štrukturálnych fondov,“ priblížila europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD), ktorá považuje presadenie danej zmeny na pôde európskeho parlamentu za jasnú prioritu. „Rovnako sa tým zníži aj súčasné riziko nevyužitia zdrojov na konci rokov 2014 a 2015“, vysvetlila europoslankyňa. Podľa vlastných slov by v tomto smere ocenila aj spoluprácu či spoločný koordinovaný postup jej kolegov, slovenských europoslancov z pravej strany politického spektra.
Z hľadiska problematiky štrukturálnych fondov a prípravy Slovenska na nasledujúce programové obdobie (2014 – 2020) tiež ocenila, že sa do návrhu Partnerskej dohody na roky 2014 – 2020 podarilo zahrnúť výnimku pre Bratislavu a Bratislavský samosprávny kraj (BSK). „Sú tak o krok bližšie k možnosti získania európskych finančných prostriedkov, ktoré môžu aktívne prispieť k rozvoju celého regiónu“, zdôraznila Monika Flašíková-Beňová. Partnerská dohoda je základným dokumentom, bez podpisu ktorého nie je možné finančné prostriedky EÚ čerpať.

Ľubica Končalová
tlačový odbor strany SMER – sociálna demokracia

es;mt

Bebbo – mobilná aplikácia UNICEF pre rodičov detí od 0 do 6 rokov Príležitosť pre podnikateľov: Praktické informácie pre efektívnu komunikáciu!

Z kategórie Politické strany