Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
20. februára 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Zdroje na platy učiteľov nemôžu byť použité na prevádzku škôl

BRATISLAVA 20. februára –

Zdroje určené na zvýšenie platov vysokoškolských učiteľov nemôžu byť použité na prevádzkové náklady škôl

Bratislava, 20.2.2014 – Ministerstvo financií SR po dnešnom rokovaní s predstaviteľmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR trvá na tom, čo bolo dohodnuté ešte minulý rok v októbri.
„Ministerstvo financií vtedy po kolektívnom vyjednávaní s odbormi navýšilo rozpočet ministerstva školstva o 10 mil. eur. Tieto zdroje musia byť všetky použité na valorizáciu platov vysokoškolských učiteľov,“ uviedol minister financií SR Peter Kažimír po rokovaní so Štefanom Chudobom, štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Z peňazí určených na zvýšenie platov teda nemôžu byť sanované prevádzkové náklady vysokých škôl.
„Vysokoškolskí učitelia nemôžu byť rukojemníkmi, budeme to riešiť záväzným predpisom tak, aby navýšené peniaze išli len do platov v zmysle kolektívnej dohody,“ uviedol štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Štefan Chudoba.
Začiatkom októbra po niekoľkodňovom rokovaní sa predstavitelia vlády a školských odborov dohodli, že učitelia budú mať od nového roka navýšené platy o 5 percent, teda o tri percentuálne body viac ako ostatní zamestnanci vo verejnej správe. Rezort financií spolu s ministerstvom školstva tak aj pre tento rok pokračujú v trende zvyšovania platov v školstve, pričom zohľadňujú potrebné systémové zmeny, tempo vývoja ekonomiky a z toho vychádzajúce reálne finančné možnosti.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií Slovenskej republiky

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

me

K téme

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Severské krimi Dievča v orlích pazúroch. Séria Millennium pokračuje!

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.