20. decembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Podpora malých a stredných podnikov

BRATISLAVA 20. decembra (SITA) –

Výzvy zamerané na podporu malých a stredných podnikov (MSP) a zamestnávania mladých ľudí

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky si dovoľuje informovať, že vláda Slovenskej republiky dňa 19. 12. 2012 schválila materiál „Návrh výziev na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameraných na zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov a na podporu zamestnávania mladých ľudí“, ktorý bol predložený na základe úlohy č. B. 2. Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 191 zo 16. mája 2012 k návrhu realokácie finančných prostriedkov v rámci operačných programov Národného strategického referenčného rámca na financovanie opatrení na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov.

Ministerstvo hospodárstva SR ako Riadiaci orgán pre Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, v kontexte vládou SR schváleného materiálu a v zmysle dlhodobo deklarovaných záväzkov Ministerstvom hospodárstva SR, pripravuje ešte v tomto roku vyhlásenie výziev na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok v rámci opatrenia 1.1 Inovácie a technologické transfery, podopatrenia 1.1.1 Podpora zavádzania inovácií a technologických transferov a opatrenia 3.1 Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu.

Bližšie informácie o plánovaných výzvach sú zverejnené na webovom sídle MH SR v časti Indikatívny harmonogram výziev na rok 2012 http://www.mhsr.sk/harmonogram-vyziev-na-rok-2012/137270s.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

jb;me

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Bebbo – mobilná aplikácia UNICEF pre rodičov detí od 0 do 6 rokov