Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. septembra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

IFP: Odvodová úľava pre nezamestnaných

BRATISLAVA 16. septembra (SITA) –

V dnešnom komentári sa venujeme vládnemu návrhu odvodovej úľavy pre dlhodobo nezamestnaných zamestnancov a ich zamestnávateľov. Táto úľava zvyšuje ponuku práce
ťažšie zamestnateľných pracovníkov aj dopyt po nej a môže znížiť dlhodobú nezamestnanosť. Mesačná čistá mzda týchto pracovníkov na úrovni minimálnej mzdy sa v roku 2013 zvýši o 36,6 eur (12,4%) a mesačné náklady práce na úrovni minimálnej mzdy poklesnú o 115,3 eur (25,3%). Pri očakávanej podpore 15 tisíc dlhodobo nezamestnaných odhadujeme vplyv na verejné financie na úrovni -1,1 mil. eur v roku 2013 a približne -8 mil. eur v nasledujúcich rokoch.

Podrobnosti a argumenty nájdete na tejto linke:

http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=9242

Martin Filko
hlavný ekonóm a riaditeľ
Inštitút finančnej politiky

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

dn

K téme

MPRV SR : Vzniká Inštitút pôdohospodárskej politiky MF SR: Hlavným ekonómom na ministerstve financií sa stal Biswajit Banerjee

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.