Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
6. novembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Otvorenie konferencie Aktívne starnutie a medzigeneračná solidarita

BRATISLAVA 6. novembra – Vo štvrtok 8. novembra 2012 sa v bratislavskej Inchebe uskutoční spoločné slávnostné otvorenie Medzinárodnej konferencie Aktívne starnutie a medzigeneračná solidarita, Národnej konferencie Výskum, vývoj a inovácie – cesta k vyššej kvalite života a výstavy Bibliotéka/Pedagogika. Na otvorení sa zúčastní minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter a minister kultúry SR Mareka Maďariča. Nad podujatím prevzal záštitu predseda vlády SR Robert Fico.
Na medzinárodnej konferencii Aktívne starnutie a medzigeneračná solidarita pri príležitosti Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami budú odborníci z rôznych krajín diskutovať o skúsenostiach v oblasti vytvárania príležitostí pre aktívnejší život starších ľudí.
Sprievodnou aktivitou medzinárodnej konferencie je projekt Slovenského inštitútu mládeže pod názvom Živá knižnica. Projekt predstavuje jedinečný model posilňovania medzigeneračnej solidarity vo forme komunikácie staršej a mladšej generácie. Živými knihami sú osoby, ktoré spoločne so samotnými čitateľmi vstupujú do kontaktu cez osobný dialóg a sú reprezentantmi skupín, najčastejšie sa konfrontujúcich s určitými predsudkami a stereotypmi.
Medzi ďalšie sprievodné aktivity patrí výstava Staroba sa nás dotýka, výstava fotiek z projektu Generations@school a výtvarná súťaž spojená s odovzdaním ceny ministra práce zameraná na Európsky rok 2012, medzigeneračnú solidaritu a na zvyšovanie tolerancie medzi generáciami. Cena ministra a prostriedky získané z dražby výtvarných diel detí z detských domovov budú odovzdané v decembri 2012.
Medzinárodnú konferenciu organizuje Úrad vlády Slovenskej republiky v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Zastúpením Európskej komisie, Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu, Národnou agentúrou Programu celoživotného vzdelávania, Národným ústavom celoživotného vzdelávania, Združením miest a obcí Slovenska a Slovenským inštitútom mládeže – IUVENTou.
Národná konferencia Výskum, vývoj a inovácie – cesta k vyššej kvalite života poskytne priestor na diskusiu k podpore výskumu, vývoja a inovácií ako základného predpokladu zlepšenia kvality života a zvyšovania konkurencieschopnosti Slovenska. Súčasťou konferencie bude aj Otvorenie prezentácie výsledkov činnosti Centier excelentnosti výskumu za účasti ministra školstva Dušana Čaploviča. V rámci výstavy bude udelená aj Cena ministra školstva za najlepšiu prezentáciu výsledkov činnosti Centier excelentnosti výskumu za rok 2012.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR,

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

es;bl

K téme

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov Turistickú sezónu v Holíči zaháji historický sprievod a módna prehliadka

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.