Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
22. septembra 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

FIGEĽ: Hodnoty si v čase krízy vyžadujú obnovu a upevnenie

BRATISLAVA 22. septembra – V Ríme sa v piatok začalo celosvetové stretnutie kresťanských demokratov a centristov združených v rámci CDI. Slovensko je zastúpené predsedom KDH Jánom Figeľom. Bolo zvolené nové vedenie tejto internacionály, ktorá bola založená v roku 1961 v Chile. Za predsedu bol vybraný Pier Ferdinando Casini, predseda talianskej Únie kresťanských demokratov stredu (UDC). Stretnutie sa začalo minútou ticha za tragicky zosnulého kubánskeho aktivistu Osvalda Payá, ktorý bol jedným z podpredsedov tejto internacionály.
O význame tohto rokovania a spolupráce Ján Figeľ povedal: „Kresťanskodemokratické a stredopravé strany sa v povojnovom období a v súčasnosti postupne stali tvorcami nielen sociálneho trhového hospodárstva, ale aj myšlienky európskej integrácie. Tieto reálie však zvlášť v čase krízy vyžadujú obnovu a upevnenie, ktoré je možné len na báze hodnôt ako sú zodpovedná sloboda, bezpečnosť, spravodlivosť a solidarita zamerané na podporu každej ľudskej osoby a jej dôstojnosti.“
Na rokovaní vystúpili viacerí premiéri, počnúc talianskym Mariom Montim. Cieľom stretnutia je prijať rozhodnutia pre formovanie spoločných postojov k dôležitým medzinárodným a európskym otázkam.

Tlačové oddelenie KDH

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

pu

K téme

Po čom ženy túžia – zdravie a krása? Oznámenie o rezignácii Jána Figeľa z postu predsedu KDH

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Politické strany

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.