13. septembra 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

99%: Učitelia majú smolu

BRATISLAVA 13. septembra – Učitelia majú smolu, vláda zabezpečuje istoty len pre svojich sponzorov. Hnutie 99% podporuje štrajk učiteľov. Ak Ficova vláda vedela nedávno zo dňa na deň zaplatiť 100 tisíc eur za televízny prenos oslavy ústavy, nájsť financie na platy učiteľov by pre ňu nemal byť problém.
Politici sa už dlhé roky oháňajú budovaním znalostnej ekonomiky. Rovnako dlho ignorujú skutočný stav vzdelávacieho systému u nás. Školstvo na Slovensku držia nad hladinou zle zaplatení, často vyhorení učitelia, ktorí sú ochotní mu obetovať aj svoje zdravie, pretože berú svoju prácu ako poslanie. Pravicové aj ľavicové vlády ich nesebecký prístup podlo využívajú a očakávajú, že učitelia budú ticho trpieť nezáujem politikov navždy. Je smutné, že aj vláda, ktorá sľubovala občanom istoty, je voči nim hluchá a slepá.
Istoty, ktoré vládny SMER sľuboval ľuďom, zatiaľ pocítili najmä sponzori SMER-u, ktorí si dosadili svojich ľudí aj priamo do vlády. Priority, ktorým sa spoločná vláda SMER-u a utajených sponzorov venuje, sú najlepším ukazovateľom istôt, ktoré SMER zaujímajú:
· reforma verejnej správy, ktorá centralizuje moc do rúk ich ministra = istota posilnenia a udržania moci
· zavedenie strategických zákaziek ako legálneho spôsobu prihrávania kšeftov svojim utajeným sponzorom a špeciálneho postu vicepremiéra pre „veľké investičné projekty“ = istota kradnutia.
Jedinou istotou, ktorá zostala pre 99 percent bežných ľudí je, že ak chcú, aby pre nich vláda niečo urobila, musia to zobrať do vlastných rúk a poriadne hlasno povedať svoj názor.
To, že sú protesty a štrajky jedinou cestou, ako prinútiť vládu riešiť problémy bežných ľudí, je zlyhaním politikov ľavice aj pravice. Viac ako 20 rokov po nežnej revolúcii robí vláda Slovenskej republiky všetko pre to, aby ľudia opäť vyšli na námestia a vyhnali ich z dobre platených miest, na ktoré sa skladáme z daní my všetci.
99% vyzýva SMER, aby okamžite začal pracovať na prioritách bežných ľudí a upravil podľa toho aj návrh rozpočtu na budúci rok.
Záujmy svojich utajených sponzorov môže pre zmenu ignorovať.

Tlačový servis 99%

es;bl

Stredná odborná škola veterinárna v Nitre Cenu Dionýza Ilkoviča pre najlepších učiteľov prírodných vied udelili už siedmykrát

Z kategórie Politické strany